NE PROPUSTITE Održava se 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije

Svoje će domaće proizvode predstaviti čak 46 izlagača.

Foto: kckzz.hr

U subotu se na središnjem koprivničkom gradskom trgu održava edukativno promotivna manifestacija 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije.

Manifestacija će i ove godine okupiti velik broj izlagača i proizvođača povrća s područja Koprivničko-križevačke županije. Posvećena je promociji i razvoju domaće povrćarske proizvodnje, a okuplja podravsko-prigorske povrćare koji iz godine u godinu pokazuju svu raskoš i kvalitetu domaćeg proizvoda.

Svoje će domaće proizvode predstaviti čak 46 izlagača, a posjetitelji će moći i kupiti ponešto iz bogatog asortimana povrćarskih kultura.

Broj proizvođača povrća se u Koprivničko-križevačkoj županiji povećava, a tome pridonose brojne mjere i subvencije za pravne i fizičke osobe iz djelatnosti poljoprivrede koje kroz sredstva iz Proračuna osigurava Koprivničko-križevačka županija.

Manifestacija, osim promotivnog karaktera, veliku pažnju usmjerava i na edukativni segment kroz stručna predavanja eminentnih stručnjaka koja će se održati u subotu, u 8.30 sati prije otvorenja središnje manifestacije, u prostorima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica.

Tematika ovogodišnjeg stručnog skupa je predstavljanje novog obrazovnog programa Srednje gospodarske škole Križevci namijenjeni povrtlarima te potpore male vrijednosti koje je ove godine Koprivničko-križevačka županija pripremila za proizvođače povrća namijenjenog preradi.

Nakon predavanja će izlagači na koprivničkom Zrinskom trgu sudjelovati u promotivno-prodajnoj izložbi pa će posjetitelji na jednom mjestu moći vidjeti i kupiti domaći luk, papriku, krastavce, rajčice, krumpir, kupus i brojne druge poljoprivredne kulture koje su dozrijevale na plodnoj podravsko-prigorskoj zemlji.

Svečano otvorenje manifestacije na rasporedu je u subotu u 9.45 sati, a u 11 sati će se dodijeliti priznanja najljepše uređenim izlagačkim prostorima, dok će u 12 sati predstavnici županijske uprave i Organizacijskog odbora manifestacije te uzvanici obići zaštićene prostore križevačke tvrtke KTC Agro d.o.o. za proizvodnju povrća u Sokolovcu.

Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na suradnju sa Županijom po pitanju povezivanja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a Županija će predstaviti i nove mjere po pitanju subvencije proizvodnje povrća, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: