NE PROPUSTITE Održava se kratka biciklijada i zanimljive popratne aktivnosti

Organizator biciklijade je Knjižnica i čitaonica "Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Općinom Koprivnički Ivanec, Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, Muzejom grada Koprivnice i BK Rotor.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Svi imaju priliku pridružiti se knjižničarima i članovima Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice“ na kratkoj biciklijadi do Koprivničkog Ivanca “Biciklom od koprivničke Knjižnice do Koprivničkog Ivanca!“.

Biciklijada će se održati u nedjelju, s početkom u 11 sati. Ona je dio akcije zagovaranja Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!“, a ujedno je dio programa obilježavanja dana Općine Koprivnički Ivanec.

Organizator biciklijade je Knjižnica i čitaonica “Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Općinom Koprivnički Ivanec, Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, Muzejom grada Koprivnice i BK Rotor.

Polazak iz Koprivnice, uz policijsku pratnju, bit će u 11 sati ispred Knjižnice i čitaonice “Fran Galović“ Koprivnica. U Koprivnički Ivanec, ispred zgrade Društvenog doma, planiran je dolazak oko 11.20 sati.

Nakon osvježenja, sudionici bi se ukratko upoznali s najzanimljivijim podacima o općini Koprivnički Ivanec te bi im, u suradnji s Muzejom grada Koprivnice bio predstavljen poznati Ivanečki vez, jedno od najznačajnijih kulturnih nasljeđa našeg kraja i zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra Republike Hrvatske.

Nakon toga sudionici će moći posjetiti Gastrofest s tradicionalnom Ivanečkom gulašijadom, kušati dravsku ribu, pogledati što nudi Kriglin fest i lokalni craft pivari i uživati u bogatom zabavnom programu.

S obzirom na bogat program i niz događanja, povratak nije organiziran već će biti prema vlastitoj volji sudionika, a važno je spomenuti da je za sudionike mlađe od 16 godina obvezno nošenje zaštitne kacige, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: