Ne propustite predavanje Zlatka Vidačkovića na Sveučilištu Sjever

U predavanju ''Cannes, Venecija i Berlin: najznačajniji, najdugovječniji i najposjećeniji međunarodni filmski festivali'', predavač će predstaviti tri vodeća filmska događaja iz tri aspekta: novinarskog aspekta, aspekta menadžmenta i aspekta medijskog dizajna

U srijedu 18. siječnja u 16:30 sati u dvorani A01 Sveučilišta Sjever počinje gostujuće predavanje Zlatka Vidačkovića. U predavanju koje je nazvao”Cannes, Venecija i Berlin: najznačajniji, najdugovječniji i najposjećeniji međunarodni filmski festivali”, predavač će predstaviti tri vodeća filmska događaja iz tri aspekta: novinarskog aspekta, aspekta menadžmenta i aspekta medijskog dizajna.

Zlatko Vidačković od 1998. godine bavi se novinarstvom, prvo u Jutarnjem  listu i Globusu. U razdoblju od 2000. – 2008. godine pomoćnik je glavnog urednika i novinar Vijenca, a od 2008. godine do danas glavni urednik grupe portala Kulisa (Filmovi.hr, Kazaliste.hr, Plesnascena.hr, Klasika.hr). Bio je filmski kritičar Vjesnika od 2003. –  2012. godine te glavni urednik časopisa Hrvatsko glumište od 2010. godine.

Također, bio je predsjednik Hrvatskog društva filmskih kritičara u pet mandata, član žirija Međunarodne kritike festivala u Cannesu, Berlinu i Veneciji, potpredsjednik Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana FEDEORA, a od 2015. godine potpredsjednik je International Press Academy sa sjedištem u Los Angelesu. Pored navedenog, Vidačković je od 2004. – 2014. godine bio umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli te producent Revije europskog filma i programski voditelj Art-kina Metropolis MSU u Zagrebu.

Od 2013. godine kao asistent predaje na ADU u Zagrebu (predmet Filmski festivali), a od 2014. godine na privatnom studiju novinarstva (Filmski žanrovi, Novinarstvo u kulturi), gdje predaje i Erasmus studentima (Introduction to Croatian Cinema, Croatian Contemporary Culture). U rujnu 2015. godine izabran je u naslovno zvanje predavača (informacijske i komunikacijske znanosti).

Ne propustite: