NEMA KORONAVIRUSA U ZAGORJU Mladić (24) koji je završio u bolnici u Zaboku ide kući

Mladić se nedavno vratio iz Kine...

Opća bolnica u Zaboku // Foto: Zagorje International

Pacijent koji je pod sumnjom na koronavirus (COVID-19) u srijedu zaprimljen u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana, nije zaražen. Pokazali su to negativni testovi analize briseva provedeni u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, a priopćili su iz OB Zabok, piše Zagorje International.

– Mladić (24) koji je nedavno boravio u Kini zaprimljen je u OB Zabok u srijedu nešto iza 13 sati. Pacijent je bio dobrog općeg stanja, s blagim simptomima atipičnim za koronavirus. U skladu sa službenim protokolom, izrađenim prema smjernicama kriznog stožera Ministarstva zdravstva te u suradnji sa svim ostalim nadležnim institucijama, pacijenta smo izolirali, uzeli smo uzorke brisa nosa, ždrijela i krvi te ih poslali u Zagreb. Danas oko 15.30 sati stigla je potvrda da su nalazi negativni, odnosno da kod pacijenta nema infekcije koronavirusom – poručio je ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina, istaknuvši kako su svjesni potencijalne opasnosti, ali nema potrebe za panikom.

– U slučaju da na području Krapinsko – zagorske županije dođe do pojave koronavirusa, mi i sve ostale zdravstvene ustanove imamo pomno pripremljen protokol za postupanje prema smjernicama kriznog stožera Ministarstva zdravstva i bit ćemo spremni pravodobno i efikasno reagirati. U tu svrhu, pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Važno je da javnost bude upoznata s time, kako se ne bi nepotrebno brinula – zaključuje Vančina.

Ne propustite: