Nedjelja, 2. travnja 2023.

Nema što nije zeznuo: pijani vozač policajce je najmanje šokirao s tim što je imao 2 promila

Vozač je uhićen te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu. Protiv 30-godišnjaka također slijedi i podnošenje kaznene prijave radi osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave

Preporučujemo

U utorak u večernjim satima, prilikom nadzora prometa u Bedekovčini, policajci su zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin.

Daljnjim nadzorom utvrđeno je kako je upravljao osobnim vozilom s 2,05 promila alkohola u organizmu, prije stjecanja prava, odnosno bez položenog vozačkog ispita, i to za vrijeme dok mu je izrečena mjera zabrane upravljanja motornim vozilima.

Također, utvrđeno da nije koristio sigurni pojas, da nema važeće osobne iskaznice, da na osobnom vozilu nema pripadajuće registarske pločice i kako upravlja neregistriranim i neosiguranim vozilom.

Vozač je uhićen te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom zabranom upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od devet mjeseci, novčanom kaznom u iznosu od 8500 kuna, produženjem zadržavanja u zatvoru od 15 dana te kaznom zatvora od 90 dana.

Protiv 30-godišnjaka također slijedi i podnošenje kaznene prijave radi osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti