Utorak, 29. studenoga 2022.

NEODGOVORNOST NA DJELU Bacio vreću punu streljiva i bombu

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i samim time bez sankcija za građane, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Preporučujemo

U utorak oko 10 sati kod streljane streljačkog društva u Možđencu pronađena je vreća s oko 800 komada raznog puščanog streljiva i jedna bomba.

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske preuzeli su pronađeno te sve zbrinuli do uništenja.

“U cilju izbjegavanja tragedija ponovno apeliramo na građane da oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i samim time bez sankcija za građane”, priopćili su iz Policijske uprave varaždinske.

Podsjećaju kako akcija “Manje oružja – manje tragedija” još uvijek traje te pozivaju građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće da ih bez straha od sankcija predaju policiji.

Napominju da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti