Četvrtak, 8. lipnja 2023.

Nepopravljiv: mladić ponovno zaustavljen bez vozačke dozvole, dobio drakonsku kaznu

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude

U četvrtak, 4. veljače, na prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici doveden je 27–godišnji vozač koji je u srijedu u 16.40 sati u Ulici Stjepana Pašice u Drnju upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Vozač je na mjestu počinjenja prekršaja uhićen.

Kako je vozaču u razdoblju u samo godinu i pol ovo već četvrti prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 12.600 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci, od dana kada i ako položi vozački ispit.

Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

“Radi se o recidivisti koji je dosad zatečen u činjenju čak 16 prometnih prekršaja”, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti