Srijeda, 26. siječnja 2022.

NEPOPRAVLJIV Mrtav pijan ponovno vozio, oduzet mu je automobil

Vozač je alkotestiran te mu je očitana koncentracija od 2,40 g/kg alkohola u krvi, a ujedno je utvrđeno kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje

Preporučujemo

U subotu oko 23.30 sati u Sesvetama, u Bjelovarskoj ulici, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije, prilikom kontrole prometa zaustavili su osobni automobil marke Renault zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnji vozač.

Zajedno s policajcima iz Sesveta kroz obavljenu kontrolu utvrđeno je kako je vozač osoba bez državljanstva te kod sebe nema nikakve dokumente za dokaz o identitetu.

Vozač je alkotestiran te mu je očitana koncentracija od 2,40 g/kg alkohola u krvi, a ujedno je utvrđeno kako upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

“Nesavjesni vozač je učestali ponavljač prekršaja iz članka 216. stavak 1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama te u zadnjih 11 mjeseci ima pravomoćne tri odluke suda, zbog čega su ostvareni zakonski uvjeti za primjenjivanje odredbe iz članka 229, stavak 8 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno privremenog oduzimanje vozila”, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave