Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Nepopravljivi prekršitelj u prometu dobio 15 dana zatvora

Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 5. studenoga 2021. godine ovo sedmi prekršaj upravljanja motornim vozilima za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, od istog je privremeno oduzet osobni automobil, a vozač je uhićen

Preporučujemo

Kao što smo već izvijestili, u petak oko 8.30 sati u Križevačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno 52-godišnji vozač upravljao je neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom Golf bjelovarske registarske oznake.

Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je sletio u desni putni jarak i prednjim dijelom vozila udario u prometni znak.

Vozač je lakše ozlijeđen, a odbio je alkotestiranje.

Nadalje, vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i poništena radi nakupljenih više od 12 negativnih prekršajnih bodova rješenjem Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, za vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije te je tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitel.

Vozač i kao novi vlasnik nije u roku od 15 dana od dana kupnje osobnog automobila istog registrirano na svoje ime.

Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. do 5. studenoga 2021. godine ovo sedmi prekršaj upravljanja motornim vozilima za vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja, od istog je privremeno oduzet osobni automobil, a vozač je uhićen.

Danas, u subotu, na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru nad vozačem je proveden žurni prekršajni postupak te mu je određeno zadržavanje od 15 dana. Vozač je predan u zatvor u Bjelovaru.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti