Srijeda, 29. studenoga 2023.

Nepoznati počinitelj iz kuće otuđio novac i nakit

''Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore'', savjetuje policija

- Advertisement -

Policija je izvijestila o slučaju provale koji se dogodio tijekom subote poslijepodne u mjestu Pesek.

Nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću iz koje je otuđio novac i nakit, doznaje se u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj.

Šteta je velika, provlanik je vlasnike oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

- Advertisement -

Policija traga za nepoznatim počiniteljem i otuđenim predmetima.

Policija je ujedno podijelila i nekoliko savjeta za zaštitu od provala i krađa:

”Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

- Advertisement -

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore”, savjetuje policija.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti