NESLAVNI REKORDER Podravski ‘roker’ na biciklu napuhao gotovo 3 promila alkohola

Ilustracija // Foto: Pixbay.com

Tijekom prošlog vikenda na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega prometna nesreća s poginulom osobom, dvije s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom.

Smrtno je stradala jedna osoba, a dvije su lakše ozlijeđene.

SMRT MOTOCIKLISTA U DRNJU Protiv 75-godišnjaka koji je izazvao stravičan sudar podnijeta kaznena prijava

Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su jednu prometnu nesreću. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepoštivanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno uključivanje u promet.

Policajci su sankcionirali 77 prometnih prekršaja, od čega 14 upravljanja pod utjecajem alkohola, 24 nepropisne i neprilagođene brzine, tri nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalice te prekršaj korištenja mobitela tijekom vožnje.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bio je smješten jedan vozač.

Najveća koncentracija alkohola, priopćila je policija, izmjerena je u petak u 15.20 sati u Kozarevcu kada je 51 – godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,71 promil.

Najveća brzina zabilježena je u subotu u 11.47 sati na državnoj cesti broj u Križevačkoj ulici u Sokolovcu kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 97 kilometara na sat, a na tom dijelu ceste brzina je ograničena na 60 kilometara na sat.

Ne propustite: