NESREĆA Vozači pod utjecajem alkohola skrivili nesreću sa četvoricom ozlijeđenih

Nesreći je kumovao alkohol, s obzirom da je kod jednog vozača izmjerena koncentracija od 0.76 g/kg, a kod drugog od 1.71 g/kg.

Ilustracija // Teo Vukšan

Četiri osobe ozlijeđene su u prometnoj nesreći koja se dogodila u Ivancu, na raskrižju Ulice Ivana Gorana Kovačića i Ulice Ivana Gundulića. Do nesreće je došlo kada je 27-godišnji mladić, koji je automobilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.76 g/kg, zbog nepropisnog prestrojavanja u desni prometni trak, oduzeo prednost prolaska vozilu kojim je iz smjera Lepoglava prema Varaždinu upravljao 28-godišnjak, također pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.71 g/kg.

Tom prilikom došlo je do sudara i odbacivanja jednog vozila na zeleni pojas koji razdvaja kolničke trake i udara vozila u prometni znak i stup javne rasvjete. U prometnoj nesreći ozljede su zadobila oba vozača i dva suputnika starosti 32 godine. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Zbog očevida prometne nesreće državna cesta D35 je bila zatvorena za sav promet u vremenu od 23.40 do 2.10 sati.

Ne propustite: