NESREĆE U Čakovcu teško ozlijeđen maloljetni pješak na pješačkom prijelazu

U mjestu Presečno kod Novog Marofa vozač autobusa je naletio na zaustavljenu kolonu te izazvao lančani sudar tri vozila.

Ilustracija // Foto: Teo Vukšan

U Čakovcu se dogodila prometna nesreća u kojoj je teške ozljede zadobio maloljetni pješak. Naime, 32-godišnji vozač automobila čakovečkih registarskih oznaka, pješačkom prijelazu u Zrinsko Frankopanskoj ulici nije se približavao sigurnom brzinom, zbog čega je u kočenju prednjim dijelom automobila udario u maloljetnog pješaka, koji je prelazio kolnik na obilježenom dijelu.

Ozlijeđeni pješak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju. Zbog obavljanja očevida južna kolnička traka Zrinsko Frankopanske ulice bila je zatvorena za promet.

Ozlijeđenih je bilo i u Varaždinu, u prometnoj nesreći u Međimurskoj ulici. Tamo je 22-godišnji mladić nepropisno skretao u raskrižju, ne propustivši pritom osobno vozilo iz suprotnog smjera kojim je upravljao 54-godišnjak. Ozljede je zadobila 23-godišnja putnica u vozilu, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Još jedna nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se u mjestu Presečno, nedaleko Novog Marofa, a skrivio ju je 30-godišnji vozač autobusa. Muškarac dolaskom u mjesto Presečno brzinu vozila nije prilagodio uvjetima i stanju na kolniku i gustoći prometa, te je prednjim djelom autobusa udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 65-godišnjak. Nakon udara osobno vozilo je odbačeno unaprijed, gdje je prednjim djelom udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 44-godišnji muškarac. Oba su vozila prethodno bila zaustavljena na kolniku u koloni zbog skretanja vozila ispred u lijevo. Muškarac starosti 44 godine je ozlijeđen, te je prevezen u varaždinsku bolnicu.

Ne propustite: