Subota, 26. studenoga 2022.

Nesvakidašnja akcija spašavanja: srna gurnula dječaka u rijeku Dravu, policajci ga uspjeli spasiti

Dječak se prilikom pada pokušao zaustaviti na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa no nije uspio te je pao u vodu

Preporučujemo

Varaždinska policija je u srijedu u 20.06 sati zaprimila dojavu 14-godišnje djevojčice da se nalazi na obali derivacijskog kanala hidroelektrane Varaždin kod Svibovca Podravskog i da je njezin 13-godišnji prijatelj pao u Dravu te da ga ne mogu izvući iz vode.

Odmah po zaprimanju dojave, voditelj smjene žurno je na mjesto događaja uputio sve raspoložive ophodnje Policijske postaje Varaždin, Postaje prometne policije Varaždin i Interventne jedinice policije. Također, o događaju je žurno izvijestio i Javnu vatrogasnu postrojbu i Zavod za hitnu medicinu Varaždinsku županije.

Istovremeno je u kontaktu s dojaviteljicom, istu uputio da mobitelom daje svjetlosne znakove policajcima koji dolaze na mjesto događaja s ciljem da ih što prije uoče i počnu spašavanje te joj daje upute vezano uz dječaka u vodi da se pokuša držati za neki predmet.

U 20.15 sati na mjesto događaja, 100 metara uzvodno od hidroelektrane Varaždin s južne strane derivacijskog kanala na asfaltiranom nasipu širine tri metra stigla je prva od upućenih ophodnji i to dvojica policajaca Policijske postaje Varaždin koji su uočili kako se dječak u vodi drži za konop, odnosno špagu koja viri iz asfaltne podloge, a tijelo mu je potopljeno vodom koja teče jakom brzinom nizvodno prema hidrocentrali.

Jedan od policajaca tada se žurno spustio niz kosinu asfaltnog nasipa šest metara, dok ga je drugi policajac osiguravao rukama te su hvatom za ruku dječaka izvadili iz vode na nasip, stavili ga u policijsko vozilo i pokrili vlastitom odjećom da ga ugriju do dolaska medicinske ekipe, stoji u priopćenju Policijske uprave varaždinske.

Na mjesto događaja je u 20.30 sati stigla ekipa Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije koja je preuzela pothlađenog dječaka te ga prevezla u Opću bolnicu Varaždin.

Također, o događaju obaviještena majka dječaka koja je preuzela daljnju skrb o djetetu u bolnici.

Obavljenim razgovorima s dojaviteljicom te još dvije djevojčice u dobi od 13 i 14 godina, utvrđeno je da su one zajedno s 13-godišnjakom,oko 20 sati šetale po nasipu. U jednom su trenutku u polju nedaleko od derivacijskog kanala, ugledali kako pas nepoznatog vlasnika trči za srnom.

Srna se u jednom trenutku okrenula i počela trčati u smjeru nasipa pri čemu je udarila u tijelo 13-godišnjaka koji je izgubio ravnotežu i od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala. Dječak se prilikom pada pokušao zaustaviti na klizavoj asfaltnoj podlozi kosine nasipa no nije uspio te je pao u vodu. U tom je trenutku ugledao špagu za koju se uhvatio i držao do dolaska i spašavanja od strane policajaca, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti