NEUOBIČAJENI LJUBIMAC Žganci s jogurtom i zobene pahuljice Ton Tonova su najdraža hrana

Poznata koprivnička glazbenica Romana Pavliša ima neuobičajenog kućnog ljubimca - Minnesota svinju. Riječ je o pasmini najmanjoj na svijetu.

Ton Ton sa svojim vlasnicima Dinkom i Romanom // FOTO: Privatna arhiva

Poznata koprivnička glazbenica Romana Pavliša ima neuobičajenog kućnog ljubimca – Minnesota svinju. Riječ je o pasmini najmanjoj na svijetu.

Zove se Ton Ton i njezina je velika maza. U njezin je dom u Zagrebu gdje trenutno živi stigao iz jednog malog sela pokraj Bjelovara. Bila je to ljubav na prvi pogled.

– Nekako mi je oduvijek bila želja imati svinjicu za ljubimca. Osim toga, ne pušta dlaku i nema uopće neugodan miris. Šetnje nisu nužne kao za psa, baš je zahvalan ljubimac za stan. Od prvog dana reakcije svih su bile pozitivne- istaknula je Romana Pavliša.

Dok sa svojom vlasnicom uživa na svježem zraku, ne nedostaje znatiželjnih pogleda prolaznika. Najviše voli vrijeme provoditi na igralištu, posebno u igri s djecom.

– Puno prolaznika mi je reklo da im je susret s Ton Tonom popravio dan. Jako voli društvo i brzo se uklopi. Uživa u trčkaranju livadom gdje pase travu najradije. No, kao i svako malo prase voli se baciti u prašinu i valjati sretno – rekla je R.Pavliša.

Ton Tonu nikad nije dosadno // FOTO: Privatna arhiva

Život u malenom stančiću nije mu problem. Svako jutro, točno u devet sati, dogega se do svoje posudice za hranu i čeka doručak. S obzirom na to da ima dobar njuh, osjeti dok njegova vlasnica kuha pa se, ako i spava, brzo probudi i doleti u kuhinju ‘žicati’ hranu.

– Oko 12.45 ima ručak. Nevjerojatno je da svaki dan točno u isto vrijeme čeka objed i cvili ispred posudice ako ga hrana ne čeka. Ponekad se pitam ima li on negdje na papku neki sat – kazala je kroz smijeh R.Pavliša.

Obožava žgance s jogurtom i zobene pahuljice. Zapravo je vegetarijanac. No, voli Ton Ton i ugljikohidrate. Vidi se to ipak po njegovom velikom trbuščiću i podbratku.

– Jako brzo uči. Nevjerojatno je pametan. Baš je brzo naučio trikove i riječi koje se njega odnose. Na riječ okret se okrene, a na sjedni bez problema to uradi. Trenutno smo u fazi učenja daj papak – kazala je R.Pavliša.

Odaziva se na svoje ime i dobro zna što znači riječ ‘Ne’. No, dok mu tako odgovara, često se pravi da ne zna što znači.

– Zahvalan je kao kućni ljubimac. Ne radi preveliki nered. Primjerice, voli rušiti odjeću s kreveta ili vrištati glasno ako ne dobije što želi u tom trenutnu. U ljutnji zna prevrnuti kantu za smeće. Ali, jako je poslušan i može se odgojiti da bude dobar. Jako je sladak i nekad je baš teško ne oprostiti mu ako napravi neku glupost – rekla je R.Pavliša.

I dok je Romana na poslu, Ton Ton ostaje sam u stanu, a vrijeme provodi tako da traži hranu. Po danu skoro pa i ne spava.

-Tijekom dana potroši puno energije pa kad zaspi navečer, odspava po devet sati bez da se probudi. Najradije zaspe kraj mene kao malo dijete pa ga onda moram prenijeti u njegovu kućicu- kazala je R.Pavliša.

Ne propustite: