NEVJEROJATAN TALENT Učenice Marine Kovačević i Nicol Eršeg ostvarile sjajan uspjeh na državnim likovnim natječajima

Nicol je na natječaju sudjelovala portretom velikog glumca Martina Sagnera, koji je svima poznat kao jedan od glavnih likova legendarnih Gruntovčana - Dudek.

Učenice Nicol Eršeg, Marina Kovačević i Ivan Pikivača, ravnatelj Osnovne škole 'Fran Koncelak' Drnje,

Svoj izniman likovni talent pokazale su dvije učenice Osnovne škole “Fran Koncelak” Drnje, koje su postigle odlične rezultate na likovnim državnim natječajima.

Na likovni natječaj “Nacionalni parkovi i biološka raznolikost Republike Hrvatske” pristiglo je oko 1400 radova, izloženo je njih 400, pohvaljeno 20, a 10 najboljih je nagrađeno.

Među 10 najboljih je uvršten i rad učenice Marine Kovačević (5. c), koja je za svoj motiv odabrala glavatu želvu. Svečano otvorenje izložbe i dodjela nagrada održat će se u Muzeju Mimara u Zagrebu 25. svibnja.

 

Likovni rad Marine Kovačević // Izvor fotografije: Općina Drnje

Na međupredmetnom likovnom natječaju “Predstavljam se svijetu” na koji je pristiglo 1400 radova (442 portreta) iz 220 škola diljem Hrvatske. Učenica Nicol Eršeg (8. a) osvojila je treću nagradu u kategoriji Lice vremena – portreti hrvatskih velikana i tako postala jedina nagrađena učenica iz Koprivničko-križevačke županije.

Nicol je na natječaju sudjelovala portretom velikog glumca Martina Sagnera, koji je svima poznat kao jedan od glavnih likova legendarnih Gruntovčana – Dudek.

Nicol je u ovom radu pokazala izniman talent, a njen je mentor bio učitelj Mario Dimić.

Likovni rad Nicol Eršeg // Izvor fotografije: Općina Drnje
Ne propustite: