Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Nezakonito nabavljao i skrivao cigarete, lijekove za potenciju i oružje

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljene trgovine i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Policijski službenici s Trešnjevke posumnjali su da je osumnjičeni tijekom 2022. godine na ilegalnom tržištu, na zasad neutvrđen način, a sve s ciljem daljnje preprodaje i ostvarivanja nepripadajuće imovinske koristi, neovlašteno nabavio veću količinu cigareta, raznih marki i proizvođača bez odgovarajućih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske, kao i veću količinu lijekova za potenciju raznih proizvođača.

Također su posumnjali da 40-godišnjak nabavljene proizvode skriva u kući na području Novog Zagreba, kao i u kući na području Trnja odakle ih u manjim količinama u večernjim satima svojim skuterom razvozi i preprodaje građanima na području grada.

Policijska sumnja je potvrđena sredinom ožujka u večernjim satima kad su policijski službenici zatekli osumnjičenog kako iz kuće u Novom zagrebu iznosi 10 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica te šest kutija lijekova za potenciju koje je potom spremio ispod sjedišta svog skutera.

Prilikom postupanja 40-godišnjak je samoinicijativno policijskim službenicima predao proizvode, da bi potom bio uhićen i upoznat s zakonskim pravima nakon čega je također samoinicijativno iz kuće predao ukupno 6669 kutija cigareta raznih proizvođača bez nadzornih markica, više plastičnih spremnika i kutija ispunjeni s preko 3620 komada tableta za potenciju te dvije ručne bombe koje je neovlašteno nabavi na zasad neutvrđen način.

Tu nije bio kraj, s obzirom da je isto tako iz kuće na području Trnja predao ukupno 8946 kutija cigareta bez odgovarajućih nadzornih markica, osam automatskih pušaka raznih proizvođača ( MGV, Crvena zastava, Thompson, Šokac..), pet prigušivača za automatske puške, 46 raznih spremnika za vatreno oružje, jedan pištolj marke Browning, dva noža-bajonete za pušku te 1004 komada streljiva raznog kalibra, a koje je oružje i streljivo također neovlašteno posjedovao i nabavio.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti