NEZAMJENJIVI SLAVENAŠ U KOCKICAMA Matej Resler: Ispunio mi se životni san, nositi reprezentativni dres neopisiv je osjećaj

Rođeni Virovitičanin neizostavni je dio juniorskog sastava trenera Ivice Sertića. U 11 odigranih susreta Prve HNL, odnosno od 990 minuta, odradio je 983, pri čemu je postigao šest pogodaka. Osim toga, svjestan je važnosti obrazovanja, a dosadašnjih životnih ostvarenja, napominje, ne bi bilo bez roditelja i braće koji su mu sve omogućili svojim žrtvovanjem i odricanjem.

Foto: privatna arhiva

Junior koprivničkog Slaven Belupa Matej Resler (18) ovoga tjedna upisao je premijerni nastup za reprezentaciju Hrvatske.

Nacionalna U-18 selekcija proslavljenog nogometaša, a sada izbornika, Roberta Jarnija, upisala je dvije pobjede nad Velsom. U Vrbovcu s 3:0, a kasnije u Mladini 2:1.

– Izuzetno mi je drago zbog poziva u reprezentaciju i još bih jednom zahvalio izborniku na ukazanom povjerenju. Generalno sam zadovoljan svojom igrom, iako smatram i govorim kako uvijek može bolje – započinje Resler te nastavlja.

– Ponosan sam. Ovaj poziv predstavlja mi poticaj za dalje i motiv da još jače i bolje treniram i radim kako bih u budućnosti opet bio pozvan – tvrdi mladi Slavenaš.

U prvome ogledu, odigranom u utorak, na travnjak je ušao u 60. minuti, dok je u četvrtak krenuo od početnog zvižduka, napustivši igru nakon 45. minuta.

– Nositi reprezentativni dres neopisiv je osjećaj. San svakog sportaša, pa tako i nogometaša, je predstavljati svoju zemlju. Ispunio mi se životni san, ali sada ne smijem stati nego još jače i više raditi i dokazati se na svakom treningu i utakmici – motiviran je Resler.

Juniorski sastav koprivničkog kluba nalazi se na petome mjestu Prve HNL, iznimno blizu vodećeg splitskog Hajduka.

Foto: privatna arhiva

– Mislim da je prvi dio sezone dobro odrađen. Pozicija na tablici mogla je biti bolja i lošija, ali trebamo biti zadovoljni postignutim uspjehom. Pobijedili smo na teškim gostovanjima, na Poljudu i Maksimiru, nespretno smo u zadnjim sekundama poraženi u Rijeci, a kad tome dodamo i određene kikseve poput poraza od Rudeša te remije s Osijekom i Interom, mislim da je trenutno mjesto dobar rezultat. U proljetnom dijelu cilj je pokušati napasti vodeći trojac, a i sam vrh – objašnjava Resler.

Fascinira činjenica kako je od ukupno 11 susreta, odnosno 990 odigranih minuta, Resler odradio čak 983 čime se pokazuje kao neizostavni dio slagalice trenera Ivice Sertića.

– Trenerovo povjerenje ne predstavlja mi pritisak, već je dokaz da dobro radim i da sam na pravom putu – napominje Resler, dodajući.

– Ne smatram se glavnim igračem. Postignuti rezultat plod je mukotrpnog rada cijele ekipe. Dio sam te cjeline i na meni je da svojim radom, zalaganjem i davanjem maksimuma na svakom treningu i utakmici pomognem u ostvarivanju rezultata. Pojedinac treba biti u službi ekipe, a ona će ostvarivanjem rezultata iznjedriti pojedince. Kao što je bilo u mojem slučaju. Ne bih dospio u reprezentaciju bez svojih suigrača – skromno kaže on.

Iako igra na poziciji zadnjeg veznog, Resler je postigao šest pogodaka.

– Odgovara mi bilo koja pozicija u veznom redu jer volim biti u stalnom kontaktu s loptom zbog dobrih tehničkih sposobnosti, pregleda igre i kreacije – pojašnjava Resler čiji su prvi nogometni koraci napravljeni sa šest godina u NK Virovitici, dok je, kaže, ljubav prema ovome sportu naslijedio od oca.

Inače, Resler je učenik četvrtog razreda matematičke gimnazije. Tvrdi, prolazi s odličnim uspjehom, a za svoja dosadašnja ostvarenja zahvalan je roditeljima i braći koji su mu svojim žrtvovanjem i odricanjem omogućili sve ono što danas ima.

– Vjerujem kako ću jednog dana uspjeti kako bih im se odužio i pokazao da se nisu uzalud toliko mučili i odricali – kaže Resler na kojega su poseban utjecaj imali prvi trener Ante Dražić te kondicijski trener Marko Blažeković, a važan dio njegova života su teta Nada Henezi i Mirjana i Željko Trnski koji su mu omogućili stan, smještaj i uvjete potrebne za ugodan život u Koprivnici.

Sve navedeno rođeni Virovitičanin odlično koristi, a u skladu s pokazanim, povlači se pitanje nastupa za seniorsku ekipu trenera Tomislava Ivkovića.

– Ne zamaram se previše time. Na meni je da radim i koncentriram se. Na svakom treningu i utakmici dajem sve od sebe, a rezultat će doći. Ljudi zaduženi za praćenje moga rada odlučit će zaslužujem li biti tamo ili ne – jasan je Resler.

Prvenstvene obaveze u najvišem juniorskom razredu započinju u četvrtak, 29. ožujka, ogledom sa zaprešićkim Interom u Cvetkovcu.

– U proljetnom dijelu očekujem ponajprije od sebe, a onda i ostatka ekipe, da svakoj utakmici pristupimo maksimalno ozbiljno i damo sve od sebe. Vjerujem da, ukoliko to učinimo, neće biti problema i ne sumnjam da će rezultat već doći – smatra Resler čiji je cilj završiti školu i maturirati, a nakon toga pokušati uskladiti nogomet i obrazovanje jer se, ističe, fakultet ne smije zanemariti.

Ne propustite: