Nezaposlenost mladih u Hrvatskoj uskoro će biti još veći problem

Samo rijetki, izgleda, razumiju da će Hrvatska i druge članice koje su u sličnoj situaciji vrlo brzo doći u strašne ekonomske i socijalne probleme koje će morati sanirati razvijenije članice EU, istaknula je Ruža Tomašić na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Zastupnica u Europskom parlamentu, Ruža Tomašić, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta održanoj u utorak u Strasbourgu, sudjelovala je u raspravi s Europskim vijećem.

– Europsko će vijeće raspravljati o nezaposlenosti mladih, problemu koji jako muči moju domovinu Hrvatsku. Otkad sam postala zastupnica naglašavam kako će inzistiranje na mobilnosti možda dovesti do uljepšavanja statistike na EU razini, ali otvara cijeli niz drugih velikih problema. Danas mladi iz Hrvatske lako odlaze za poslom u druge članice Unije. Bogatije članice dobivaju kvalificirane radnike, a Hrvatska bilježi nagli pad nezaposlenosti. Političari na obje strane zadovoljno trljaju ruke – jedni jer uvoze dobre radnike koji se brzo i lako integriraju u društvo, a drugi jer se mogu pohvaliti lijepim statistikama – naglasila je Tomašić.

Istaknula je i to da samo rijetki izgleda razumiju da će Hrvatska i druge članice koje su u sličnoj situaciji vrlo brzo doći u strašne ekonomske i socijalne probleme koje će morati sanirati razvijenije članice.

– Nezaposlenost mladih treba rješavati na razini svake države članice zasebno, a ne seobom naroda iz slabije razvijenih u bogatije države članice – naglasila je na kraju govora.

Ne propustite: