Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Nije htio ‘puhati’ pa još i napao policajca

Policija je zaustavila muškarca u Audiju u gluho doba noći. Odmah su posumnjali da je pod utjecajem alkohola. Krenuli su s uobičajenom procedurom, a onda je nastao pravi kaos

Preporučujemo

U nedjelju u 1.55 sati u Držimurcu, prilikom nadzora cestovnog prometa, policajci su zaustavili Audi A6 čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak s područja općine Mala Subotica.

S obzirom na to da je vozač bio pod vidnim utjecajem alkohola, a na zahtjev policajca odbio se alkotestirati, uhićen je temeljem odredbi Prekršajnog zakona te mu je priopćeno da mora poći u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Uhićenik je odbio postupiti po naredbi i fizički je nasrnuo na jednog od policajaca u ophodnji.

Uz primjenu sredstva prisile, policajci su svladali napadača i priveli ga u policijsku postaju.

Liječničkim pregledom utvrđeno je da je uhićenik prilikom primjene sredstva prisile lakše ozlijeđen.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u policijskoj postaji uhićenik je vrijeđao i omalovažavao policajce.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je kako je 40-gošnjak počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda te je uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac okrivljenika je pustio na slobodu.

Ujedno, provedenim kriminalistički istraživanjem, utvrđeno je kako je 40-godišnjak počinio kazneno djelo napada na službenu osobu te će se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznena prijava.

- Advertisement -

Najnovije objave