NIKOLINA LONČAR IDE NA KULINARSKU OLIMPIJADU ‘Neumorni radnik, istraživač i osoba od povjerenja’

Na Kulinarskoj olimpijadi, koja će se po prvi puta odvijati u sklopu sajma INTERGASTRA u Stuttgartu, predstavit će se preko 3000 natjecatelja iz više od 70 zemalja svijeta.

Nikolina Lončar // Foto: Hrvatski kuharski savez

Kulinarska olimpijada, najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu, održava se već više od stotinu godina.

Okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti.

Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja tri izdanja i osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama.

Na Kulinarskoj olimpijadi, koja će se po prvi puta odvijati u sklopu sajma INTERGASTRA u Stuttgartu, predstavit će se preko 3000 natjecatelja iz više od 70 zemalja svijeta.

Kulinarska olimpijada svoja vrata kulinarskim majstorima iz čitavog svijeta otvara na Valentinovo, 14. veljače.

Hrvatska će na Kulinarsku olimpijadu putovati u sastavu od 30-ak kuhara i slastičara koji će se predstavljati u raznim natjecateljskim kategorijama.

U uglednom društvu hrvatske kulinarske reprezentacije nalazi se i Nikolina Lončar iz koprivničkog Hotela Zlatan.

“Iza sebe ima brojne nastupe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima te niz uspješnih rezultata. U 2009. godini osvojila je titulu državnog prvaka u kuharstvu, 2014. godine s nacionalnim timom je sudjelovala na Svjetskom kulinarskom kupu, dok se u 2016. godini predstavila na Pastry Chef Queen natjecanju u Italiji. 2010. godine se, zajedno s pomoćnikom Zlatkom Novakom, predstavila na prestižnom kuharskom natjecanju Bocuse d’Or Europe te je ujedno bila jedina žena između 20 natjecateljskih ekipa. Izdala je i kuharicu koja objedinjuje topla predjela, glavna jela te bakine recepte za kolače pod nazivom ‘Moja podravska kuharica’. Unazad tri godine intenzivno se bavi izradom skulptura od šećera te će biti autor one u Stuttgartu. Neumorni radnik, istraživač i osoba od povjerenja kakvu treba svaki tim!”, tim su je riječima opisali iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Nacionalni kulinarski timovi sudjeluju u najprestižnijim kategorijama, “Restoran nacija” i “Chefs table”, ali Hrvatska će imati natjecatelje i u individualnim kategorijama “Kulinarska umjetnost”, “Slastičarska umjetnost”, “Carving” i “Live carving”, a predstavit će se i Regionalni tim Varaždinske županije te Catering tim “Chef.hr”.

Ne propustite: