NK MEĐIMURJE Bjelovar ispraćen petardom, slijedi generalka pred prvenstvo

- Nadam se da ćemo i u prvenstvu biti tako rastrčani i učinkoviti u fazi napada. Postigli smo pet golova i imali barem još toliko šansi - govori trener Međimurja Kovačević.

Nogometaši Međimurja // Foto: Ivo Vurušić
Nogometaši Međimurja // Foto: Ivo Vurušić

U pripremnom nogometnom susretu odigranom u subotu na stadionu SRC Mladosti u Čakovcu, Međimurje je pobijedilo Bjelovar 5:0, golovima Mesarića, autogolom gostiju, Hranilovića, Težaka i Munivrane. Iduće subote u Čakovcu, u generalki pred prvenstvo, gostuje Tehničar iz Cvetkovca.

Trenera Marija Kovačevića pitali smo za komentar dosadašnjeg dijela priprema u kojima melju protivnike.

– Dečki su dobro odradili utakmicu i već smo u petnaestak minuta imali značajnu prednost i kasnije je bilo lakše igrati. Dečki dobro rade, još jedna dobro odrađena utakmica. Nadam se da ćemo i u prvenstvu biti tako rastrčani i učinkoviti u fazi napada. Postigli smo pet golova i imali barem još toliko šansi. Ovaj tjedan smo konačno radili na terenu i odmah se to vidi. Jedini problem su ozljede, u srijedu si je u Koprivnici Oštrek izvrnuo gležanj, danas Hranilović. Naš problem opet može biti ta širina igračkog kadra, nas ima jedanaest, dvanaest, čim nedostaju jedan ili dva igrača može biti problema – rekao je on.

– Ostali igrači su jako mladi, ali nadam se da će se ozlijeđeni oporaviti u ova dva tjedna da možemo u prvenstvo ući kompletni. U Koprivnici smo bili također dominantni, to su protivnici iz naše lige i veseli me što smo dominantni i u gostima. Uz pobjedu 2:1 imali smo još prigoda dati gol. Radimo da uvijek budemo bolji, neće nam biti lako. Pripremne utakmice su jedno, prvenstvo je nešto sasvim drugo. Vjerujem u svoju ekipu, tu ima puno igrača koji znaju igrati nogomet, bit ćemo čvrsti u obrani i sredini, u fazi napada imamo konkretne paseve i utrčavanja u prostor i za sada to lijepo izgleda. Imamo još dva tjedna, nadam se i želim da budemo još bolji – zaključio je Kovačević.

Moramo reći da za razliku od jesenskog dijela ekipa Međimurja djeluje goropadnije. Novi igrači oplemenili su igru, poput brzih Oštreka i Munivrane, pokretljivog veznog reda u kojem ordiniraju Slunjski i Težak i neprelaznog Režića. Stvara se puno šansi, postižu se golovi i sigurno su veliki favorit za osvajanje prvog mjesta unatoč zaostatku od tri boda za vodećim Varaždinom.

Ne propustite: