NK NEDELIŠĆE ‘Kod nas se igra za ljubav kluba’

O tome kako funkcioniraju danas i o daljnjim planovima popričali smo s predsjednikom Ivicom Mihalićem, vlasnikom poznate tvrtke "Mesnice Mihalić" koji već šestu godinu uspješno kormilari klubom.

NK Nedelišće // Foto: NK Nedelišće
NK Nedelišće // Foto: NK Nedelišće

NK Nedelišće jedan je od najstarijih međimurskih nogometnih klubova gdje se nogomet počeo igrati oko 1930. godine. Međutim, nisu imali igralište već se na improvizirane golove igralo na kravskom sajmištu.

Klub je službeno registriran 1946. godine pod imenom Borac, da bi 1998. godine došlo do promjene i današnjeg imena.

Pod tim imenom Nedelišće je ostvarilo niz sjajnih uspjeha. Najveći je svakako u Hrvatskom kupu 2011. kada su u šesnaestini finala nakon produžetaka golom Jageca izbacili Rijeku rezultatom 1:0.

Nakon šest sezona igranja u susjednom Dunjkovcu-Pretetincu, kraju su privedeni radovi na novom stadionu SRC Trate i Nedelišće se napokon 2013. vratilo kući.

Klub je godinama igrao zapaženu ulogu u Trećoj HNL Sjever i kada je došlo do bespotrebne reorganizacije i formiranja današnje Treće HNL Istok, napuštaju treći rang i danas igraju u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin.

O tome kako funkcioniraju danas i o daljnjim planovima popričali smo s predsjednikom Ivicom Mihalićem, vlasnikom poznate tvrtke “Mesnice Mihalić” koji već šestu godinu uspješno kormilari klubom.

Kako uspijevate uskladiti poslovne obaveze i već drugi mandat za redom voditi jedan od najboljih međimurskih klubova.

Kad se nekog voli, ništa nije teško. Međutim, moram spomenuti da nam jako puno pomaže Općina na čelu s načelnikom Darkom Daniom. Također, u izvršnom odboru moji kolege Novak Alen, Kocijan Pero, Marčec Neno, Nikola Košir jako se žrtvuju za dobrobit kluba.

Nedelišće je stalno zadnjih godina u vrhu, prije, Treće lige, a sada Međužupanijske. Kako nabavljate sredstva za funkcioniranje kluba?

Najveći trošak je novi stadion na kojem imamo uvjete čak i za Drugu ligu. Za otplatu kredita i održavanje objekta skrbi Općina koja i u manjem dijelu pomaže financijski. Ostatak potrebitih financija dobivamo od sponzora, donacija i prihoda s domaćih utakmica i sigurno da nam nije lako.

Kako nagrađujete igrače, dobivaju li kakve naknade?

Svi naši igrači su amateri, neki rade, neki idu u školu. Eventualno dobiju naknadu za putne troškove i hranarinu. Kod nas se igra za ljubav kluba. Kod kuće imamo uvijek puno gledatelja i obično poslije utakmice igrače počastimo večerom i pićem i tada se svi pomalo družimo.

Polusezonu ste završili s pet bodova zaostatka za vodećim ekipama.

Makar smo mogli postići i bolji rezultat, zadovoljan sam plasmanom. Imali smo male oscilacije u igri i vjerujem da ćemo to u proljeće ispraviti, uhvatiti konstantnu formu i sigurno ćemo biti pri samom vrhu.

Igrački kadar nije se puno promijenio.

Pa da, napustila su nas dva igrača iz prve ekipe, Pero Horvat koji je otišao u Sv. Martin i Dejan Slunjski u Međimurje. Međutim, nismo oslabljeni jer smo doveli domaćeg Zvonimira Panića iz lendavske Nafte i poznatog reprezentativca Hrvatske u mininogometu Zorana Lukavečkog. Dapače, smatram da ćemo uz njihovo iskustvo biti još bolji nego jesenas.

To znači da ne želite biti prvi?

Nisam tako mislio. Učinit ćemo sve na travnjaku da budemo i prvi ako se ukaže prilika, ali nam je prvenstveni cilj finale županijskog kupa i onda u dvije utakmice tko zna.

Zašto nitko od međimurskih klubova ne želi ući u viši rang, to jest, Treću HNL Istok?

Reći ću vam da je pokrenuta inicijativa od gospodina Novinščaka iz Sv. Martina na Muri i nas preko Međimurskog nogometnog saveza da se ponovno oformi Treća HNL Sjever u kojoj smo već prije nastupali i koja bi obuhvatila klubove iz Sjeverne regije. Natjecanje u sadašnjoj Trećoj HNL sa Slavoncima je preskupo, negledljivo, a koliko čujem, i Slavonci bi se odvojili. Smatram da treba još šira inicijativa i pritisnuti HNS da gleda interese klubova i, ako ništa drugo, da sadašnju Treću HNL Istok podijeli na dvije skupine, a prvaci nek razigravaju za plasman u viši rang.

U kakvom je stanju Škola nogometa?

Samo da kažem da sam razočaran što nismo oformili zajedničku školu nogometa s općinskim klubovima. Siguran sam da bi zajednička škola nogometa u kojoj bi bila djeca iz Pušćina, Slakovca, Dunjkovca-Pretetinca, Macinca, Gornjeg Hrašćana, Trnovca i Nedelišća iznjedrila s vremenom jako kvalitetne nogometaše, a ovako razjedinjeni teško da možemo postići pomak. Ipak vjerujem da će s vremenom prevladati razum i želio bih da napravimo jednu zajedničku i respektabilnu školu nogometa.

Ne propustite: