NOĆ KNJIGE Pogledajte kakav je zanimljiv program pripremila koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’

Riječ je o manifestaciji koja daje kreativan poticaj čitanju, promociji knjige i razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu.

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica // Foto: Teo Vukšan
Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica // Foto: Teo Vukšan

Osma po redu Noć knjige u Koprivnici održat će se u utorak, 23. travnja. Riječ je o manifestaciji koja daje kreativan poticaj čitanju, promociji knjige i razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu.

Povod za to je Svjetski dan knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja i Dan hrvatske knjige koji se obilježava 22. travnja.

U utorak u Hrvatskoj će se u dnevnim ili večernjim satima, u knjižarama, antikvarijatima, knjižnicama, različitim institucijama i u svim ostalim prostorima “prijateljima knjige” organizirati razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i sl., s ciljem da se oči javnosti usmjere na knjigu, kako bi nas ljubav prema njoj još više međusobno povezala.

Tema ovogodišnje Noći knjige je “Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa”, a to je prilika i za međugeneracijska druženja. Uz tu se radionicu nameće i pitanje – imamo li danas iste heroje koje su imali naši mame, tate, djedovi i bake, poistovjećujemo li se s njima ili pak pronalazimo neke nove?

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica tim je povodom pripremila zanimljiv program za djecu i odrasle:

Utorak, 23. travnja
Noć knjige
“Čitamo i družimo se u bibliobusu”  – Čitanje priče po i razgovor o omiljenim likovima iz slikovnica
Gosti: Dječji vrtić iz Koprivničkih Bregi
Voditeljica: Petra Dravinski

Boje, slova i slike – u suradnji s Domom
U 10 i 14 sati u Čitaonici tiska

– Biciklijada – “Biciklom od koprivničke Knjižnice do Koprivničkog Ivanca”
– u suradnji s Općinom Koprivnički Ivanec, Udrugom za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice”, Muzejom grada Koprivnice i Biciklističkim klubom “Rotor”.
– akcija zagovaranja Nacionalne kampanje za osobe s teškoćama čitanja i disleksijom “I ja želim čitati!” i upoznavanje lokalne kulturne baštine – “Ivanečki vez”.
– polazak ispred Knjižnice u 10 sati, povratak oko 12 sati
– svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti do petka, 19. travnja, do 12 sati osobno u Knjižnici, na broj telefona 622-363(115), putem elektroničke pošte strucni@knjiznica-koprivnica.hr, ili na facebook stranici Knjižnice.
– za sudionike mlađe od 16 godina obvezno je nošenje zaštitne kacige.

– Radionica crtanja stripa za male i velike s Markom Dješkom
– Za radionicu se potrebno prethodno najaviti – prijave traju do petka, 19. travnja, do 12 sati – prijaviti se moguće e-mailom na: petar@knjiznica-koprivnica.hr ili osobnim dolaskom u knjižnicu
– od 15 do 19 sati (Čitaonica tiska, 1. kat)

– Susret čitateljskog kluba “Između redaka”
– Čitamo stripove o Alanu Fordu – uz 50. godina izlaženja
– Voditeljica: Maja Krulić Gačan
– u 17 sati (Soba za sastanke)

Izvor: Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica

Ne propustite: