NOVA REGULACIJA PROMETA Kreće izgradnja kružnog toka u Đurđevcu

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,3 milijuna kuna, a financirat će ih Županijska uprava za ceste, MUP i Grad Đurđevac.

Foto: Grad Đurđevac

Nakon odrađenog uvođenja u posao izvođača radova, početkom idućeg tjedna trebali bi krenuti radovi na izgradnji kružnog toka na raskrižju ulice Matije Gupca, Grkinske ulice i Antuna Radića u Đurđevcu.

Radi se o dosta problematičnom raskrižju, s obzirom na to da se ondje dogodilo već nekoliko prometnih nesreća. Tog je problema svjestan i đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

“Na ovom raskrižju je potreban kružni tok jer se na tom području dogodilo nekoliko težih prometnih nesreća te općenito postoji problem brze vožnje i divljanja motornim vozilima kojima se ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu. Kružni tok će se izgraditi u suradnji sa Županijskom upravom za ceste i MUP-om s kojima imamo izvrsnu suradnju po pitanju prometa. Kada krenu radovi uredit će se i spomenik na raskrižju te će se izmaknuti stara i postaviti nova ograda te će se urediti okoliš oko spomenika”, rekao je Janči.

Izgradnjom kružnog toga zasigurno će se smanjiti brzina prometovanja u Ulici Antuna Radića i Grkinskoj ulici te će se osigurati dodatna sigurnost pješacima i vozačima koji se uključuju u promet iz Ulice Matije Gupca. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,3 milijuna kuna, a financirat će ih Županijska uprava za ceste, MUP i Grad Đurđevac.

Obilazni pravci kojima bi se zaobišla lokacija zahvata bit će Ulicom Miroslava Krleže prema trgovačkom centru KTC iz smjera Grkina i Novoga Virja. Obilazni pravac za vozila koja dolaze iz smjera Severovci bit će Grkinskom ulicom prema Ulici Miroslava Krleže i dalje prema trgovačkom centru KTC.

Mještani naselja Kalinovac i Ferdinandovac bit će usmjereni istim obilaznim pravcem kao i vozila iz smjera Severovci. Za teretna vozila obilazni pravci također bi bili isti.
Vozila iz smjera centra koja dolaze ulicom Antuna Radića bit će preusmjerena na ulicu Grgura Karlovčana kod kućnog broja 6 i dalje na ulicu Kralja Tomislava kod kućnog broja 19.

Vozila koja dolaze ulicom Matije Gupca bit će preusmjerena na Ulicu Mladosti sa sjeverne strane i na Ulicu Šandora Brauna s južne strane.

Plan obilaska možete naći klikom na ovaj link.

Ne propustite: