NOVE JASLICE U ČAKOVCU Investicija vrijedna gotovo 5 milijuna kuna

Novi objekt simbolično je otvoren uz pomoć onih kojima je namijenjen, a to su upravo djeca, polaznici "Maslačka". Vrpcu je prerezala Marta iz starije grupe.

Ilustracija / Foto: Pixabay

Otvaranje novih jaslica u Čakovcu bilo je popraćeno krasnim proljetnim vremenom. Nakon nekoliko mjeseci gradnje i obavljenog tehničkog pregleda, u petak je službeno otvoren novoizgrađeni objekt u Dječjem vrtiću “Maslačak” u čakovečkim Martanama.

Investicija je vrijedna nešto manje od 5 milijuna kuna, a s milijun i 200 tisuća kuna sufinanciralo ju je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U novoizgrađenom objektu nalaze se dvije prostorije za jasličke skupine, pomoćne prostorije, spojni hodnik i terasa, ukupne veličine 500 četvornih metara. U njima je već od prošlog tjedna smješteno 32 djece, a time su znatno smanjene liste čekanja za smještaj u jaslice na području Grada Čakovca.

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Cvrčak”, u čijem sklopu djeluje vrtić “Maslačak”, istaknula je da je to velik dan za njihovu ustanovu, ali i sam grad, a također je iskoristila priliku i zahvalila Gradu što je prepoznao potrebe i sudjelovao u izgradnji objekta.

Gradonačelnik Stjepan Kovač ističe da je ova investicija dio planiranih ulaganja u predškolski odgoj na području Grada.

“Grad Čakovec ponosi se titulom Grada prijatelja djece, svake godine nastojimo taj status dodatno potvrditi, a ovaj novi objekt tome ide u prilog. Dio je naše strategije koja investicije u obrazovanje, kako u gradnju i obnovu zgrada, tako i u takozvane nadstandarde stavlja u prvi plan. Uostalom, upravo zbog tih ulaganja i strategije u obrazovanju, prošle smo godine proglašeni najboljim gradom u Hrvatskoj”, istaknuo je Kovač.

Zahvalio se svima koji rade u obrazovnim ustanovama na području Grada Čakovca, a posebno odgojiteljicama i svim zaposlenim u gradskim vrtićima, ali i svima koji su sudjelovali u prijavi, projektiranju i gradnji ovog objekta, kao i Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje je prepoznalo vrijednost i sufinanciralo ovaj projekt.

Novi objekt simbolično je otvoren uz pomoć onih kojima je namijenjen, a to su upravo djeca, polaznici “Maslačka”. Vrpcu je prerezala Marta iz starije grupe.

Investicija je ukupno vrijedna točno 4,801.769,78 kuna. U taj iznos, osim gradnje, uračunata je i nabavka opreme i uređenje okoliša.

Ne propustite: