NOVI DETALJI Evo što je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković rekla nakon požara

Na novinarski upit da li dom imao sve potrebne dozvole rekla je da se radi o privatnoj instituciji, za kakve dozvole za rad izdaju županije.

Foto: Zagorje International

Jučer se u Krapinsko-zagorskoj županiji, u Andraševcu, dogodila tragedija kakva se ne pamti. Dom za starije i nemoćne osobe izgorio je, a život je izgubilo šestero ljudi.

Foto: Zagorje International

Mjesto velike tragedije posjetili su krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, a nešto kasnije stigli su i premijer Andrej Plenković te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, u društvu oroslavskog gradonačelnika Emila Gredičaka. U popodnevnim satima požarište je posjetila i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, piše Zagorje International.

“Prije svega imam potrebu reći da sam ovdje došla i kao osoba i kao ministrica. Bila sam na putu i vratila sam se s drugog kraja Hrvatske najbrže što sam mogla. Doista sam duboko potresena ovim tragičnim događajem i željela bih izraziti iskrenu sućut obiteljima stradalih osoba”, rekla je ministrica Vesna Bedeković.

Na novinarski upit da li dom imao sve potrebne dozvole rekla je da se radi o privatnoj instituciji, za kakve dozvole za rad izdaju županije.

“Županija im je izdala dozvolu za rad 2013. godine. Ništa više od ovoga ne mogu reći jer je očevid još uvijek u tijeku. Kad budemo imali sve relevantne činjenice, moći ćemo reći više. Ono što mogu sada reći, jest da je Ministarstvo osiguralo žurni privremeni smještaj za sve korisnike ovog doma koji se nalaze u susjednoj zgradi, njih je 21. Nakon što bude završen očevid, moći ćemo pristupiti i njihovom izmještanju u drugu instituciju, dakako, ako se s time slože članovi njihovih obitelji, od kojih se već u ovom trenutku traže suglasnosti za to. Smjestilo bi ih se u Dom za odrasle osobe Lobor, ondje imamo osiguran smještaj za sve ove osobe”, kazala je ministrica V. Bedeković.

Dodala je i kako Ministarstvo vrši inspekcijske nadzore po prijavi o bilo kakvim nepravilnostima, a što se tiče ove ustanove, u posljednje vrijeme nije bilo nikakvih dojava ni prijava.

Više o temi pročitajte na portalu Zagorje International.

Ne propustite: