Novi lokot noćna je mora svakog lopova

Ako vam već lagano ponestaje opcija i ne znate kako zaštititi bicikl od lopova, pogledajte najnoviji izum iz San Francisca - lokot koji kradljivce bicikala tjera na povraćanje.

Ilustracija // Foto: skunklock.com

Svaki dan barem jedna osoba ostane bez svog bicikla. Broj ukradenih bicikala vrlo vjerojatno je puno veći, no za jedan dnevno sigurno saznamo – dali iz medija, profila na društvenim mrežama ili na neki drugi način.

U borbi s lopovima najvažniji alat je lokot. Dobar lokot koji neće biti lako skinuti s bicikla i ukrasti ga. Najnovija ‘fora’ u svijetu lokota dolazi iz San Francisca. Daniel Idzkowski i Yves Perrenoud izmislili su lokot koji lopove tjera tako što, pazite sad, smrdi poput tvora.

– Uživam u vožnji biciklom. I meni i prijateljima već su nekoliko puta ukrali bicikle i to me potaknulo da razmislim o tome kako većina lokota funkcionira i izmislim nešto što će zaista spriječiti lopove – kaže Daniel.

Nakon pomnog razmišljanja i eksperimentiranja, Daniel je osmislio SKUNKLOCK – lokot koji ispušta kemikaliju od koje se osobi koja ga pokušava nasilno otvoriti povraća. Pokušao lopov prepiliti lokot ili otključati ga bez originalnog ključa, aktivirat će plin koji ima takav kemijski sastav da izaziva povraćanje.

Uz plin ‘ubojitog’ smrada, ovaj lokot je čvrst jer je izrađen od karbonskih vlakana. Kemikalija koju lokot sadrži nije zabranjena niti šteti zdravlju, samo izaziva povraćanje. Lokot bi na tržištima diljem svijeta trebao biti dostupan od lipnja 2017. godine, sve ovisno o sredstvima koja njegovi tvorci uspiju prikupiti kako bi pokrenuli proizvodnju. Početna cijena po kojoj sada možete rezervirati svoj primjerak ovog lokota je 109 dolara, što je oko 740 kuna, plus troškovi dostave. Lokote će raditi i za mopede.

Ne propustite: