NOVI PROJEKT U Križevcima će se graditi svetište sv. Marku Križevčaninu

Zadovoljstvo je istaknuo i ministar Marić koji je naglasio kako je riječ o zemljištu veličine 27.000 metara kvadratnih i ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna.

Foto: Grad Križevci

Križevci bi uskoro mogli biti bogatiji za jedno svetište.

Naime, ministar državne imovine Goran Marić i biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjor Vjekoslav Huzjak potpisali su Ugovor o darovanju zemljišta na prostoru bivše vojarne kojim Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo državne imovine daruju Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji zemljište za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina.

Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, župnik župe sv. Ane preč. Stjepan Soviček i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Biskup Huzjak izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora.

“Mi danas ovim potpisom otvaramo mogućnost da se realizira plan da napravimo svetište sv. Marka Križevčanina što je on kao svetac zaslužio da bismo se mogli razvijati, ne samo u vjerskom smislu jer svetište nije samo mjesto gdje ljudi dolaze, gdje hodočaste, gdje se sastaju već je svetište jedan magnet koji privlači puno toga uz sebe i omogućuje da se i druge stvari razvijaju”, izjavio je Huzjak.

Zadovoljstvo je istaknuo i ministar Marić koji je naglasio kako je riječ o zemljištu veličine 27.000 metara kvadratnih i ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna.

“Posebice me veseli što ćemo ovim ugovorom stvoriti pretpostavke za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina, čovjeku posebne nadarenosti za opće i zajedničke vrijednosti kršćanske vjere i kulture”, zaključio je Marić.

Dodao je i da će ovo biti prvo svetište prvog sveca u Hrvatskoj i istaknuo nadu da je to uvod u gradnju i drugih svetišta.

Foto: Grad Križevci

Ne propustite: