NOVI ŠEF PODRAVKE Koren zadovoljan, Jakšić i Lacković ogorčeni Pucarovim imenovanjem

- Mislim da je to najbolji izbor za Podravku i ovaj kraj - rekao je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Mišel Jakšić // Foto: Marko Hanžeković

Nakon što je jučer Marin Pucar imenovan novim predsjednikom Uprave Podravke, krenula je lavina reakcija. Neke pozitivne, neke negativne, a neke od zanimljivijih svakako su one župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, gradonačelnika Koprivnice Mišela Jakšića te gradonačelnika Đurđevca Željka Lackovića.

– Smatram da je to dobar izbor. Gospodin Pucar je kompetentna osoba koja ima iskustva u korporativnom upravljanju, a i sustav kompanije pozna bolje od svih. Zamjenik je predsjednika HGK, što valjda samo po sebi govori o njegovom statusu u svijetu biznisa. Mislim da je to najbolji izbor za Podravku i ovaj kraj – rekao je župan Koren.

Pucar je već prije bio član Uprave Podravke, a u kompaniji je proveo ukupno 12 godina. Do rujna prošle godine radio je kao direktor Zvečeva, a, iako je zasjedanje oko izbora nove Uprave trajalo dva dana, u utorak i srijedu, izjavio je kako je njegova pozicija riješena već u utorak.

Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Teo Vukšan
Darko Koren, koprivničko-križevački župan // Foto: Teo Vukšan

Među onima koji se ne slažu s ovom odlukom su gradonačelnici Koprivnice i Đurđevca, koji izbor novoga šefa Podravke gledaju prvenstveno kroz političku prizmu.

– Ove informacije o imenovanju Pucara i neke privremene Uprave govore nažalost o onome što se često provlačilo, a to je da se premijer Plenković, koji se dugo vremena činio kao svježe lice HDZ-a, odlučio vratiti na one postavke koje su bile u HDZ-u prije nekoliko godina, tijekom kojih se u konačnici u Koprivnici i dogodila afera Spice. Ovo imenovanje pokazuje da se vraćamo u te dane – rekao je koprivnički gradonačelnik Jakšić za vijesti RTL-a.

– Ono što nas je još više povrijedilo jest da smo prvi put u povijesti doživjeli presedan da ministar dolazi na Skupštinu Podravke i da je vodi. Valjda da provodi političku samovolju ili da još malo ponizi Koprivnicu i Podravinu. Jer ispada da nitko osim ministra nije sposoban voditi Skupštinu Podravke. Iako tu Podravku nije stvarao niti ministar, niti premijer, nego su je stvarali primarno Koprivničanci i Podravci. A ono što je prelilo čašu jest da se prvi put u povijesti se Uprava nije birala na Nadzornom odboru u Koprivnici. Čak se o tome nije moglo odlučivati u zagrebačkim protorima Podravke, nego na tajnim lokacijama – dodao je.

Kada je u pitanju sada već bivši predsjednik Uprave Zvonimir Mršić, Jakšić kaže kako se radi o “političkom odstrelu”.

Željko Lacković // Foto: Facebook

– Ovo je definitivno politički odstrel. Ali, nemojmo cijelu Koprivnicu i Podravinu gledati kroz Zvonimira Mršića, iako je on napravio velik posao u Podravki i Koprivnici. Ovo je politički odstrel cijelog kraja. Plenkovićeva je Vlada odustala od izgradnje pedijatrije, od JPP izgradnje škola i onda doživimo ovakvo ponašanje prema Podravki. Ispada da nitko u Koprivnici ništa ne smije pitati niti znati o Podravki – izjavio je Jakšić za RTL.

Sličnog je mišljenja i Jakšićev đurđevački kolega Lacković.

– Povijest se ponavlja, država gura politiku u Podravku, a sve će to biti plaćeno kao i do sada zapostavljanjem interesa ovog kraja. Lokalna politika je dobila svoju igračku i sada se više ne treba ići u ZG s zahtjevima i projektima. Ekipa je namirena i može početi “začinjavanje” naše svagdašnje! A brza cesta i razvoj – to je za neke krajeve južnije a kod nas će biti još tužnije! – napisao je đurđevački gradonačelnik Željko Lacković na svome Facebook profilu, naslovivši status “Prodani interesi Podravine”.

Ne propustite: