Noviteti: Mazda predstavila novi CX-5

Novi CX-5 izgleda još agresivnije i elegantnije, a većinu detalja preuzeo je od većeg modela CX-9.

Mazda CX-5 // Foto: NetCarShow
Mazda CX-5 // Foto: NetCarShow

Na sajmu automobila u Los Angelesu Mazda je javnosti pokazala novu generaciju svojeg hvaljenog crossovera CX-5. Još uvijek aktualna generacija slovila je za jedan od najljepših automobila u klasi, a Japanci su, kada je riječ o dizajnu, napravili novi iskorak u svojoj takozvanoj KODO filozofiji. Dizajn će upravo i biti ključan čimbenik kojim će Mazda pokušati privući nove kupce.

Novi CX-5 izgleda još agresivnije i elegantnije, a većinu detalja preuzeo je od većeg modela CX-9. Iz Mazde su najavili kako će za pokretanje njihove perjanice biti zaduženi dobro poznati benzinski agregati 2.0 i 2.5 SkyActiv-G te 2.2 litreni dizelski motor SkyActiv-D. Ovi agregati trebali bi biti još snažniji i štedljiviji, a bit će upareni sa šest-stupanjskim ručnim i automatskim mjenjačima. Osim u standardnoj opciji s prednjim pogonom, dostupna će biti i inačica pogona na sva četiri kotča.

Novosti će biti i u unutrašnjosti ovog automobila koje će biti usmjerene uglavnom na sitnije detalje i kvalitetnije materijale korištene u završnoj izradi. Novi CX-5 dobit će i novu tehnologiju u vidu poboljšanja kočionog sustava, ovjesa i slično. Na naše tržište dolazak ovog modela očekuje se sredinom ili u drugoj polovici sljedeće godine.

Ne propustite: