NOVO LICE HEREŠINČANA Bartolić: Učimo jedni od drugih, odlično se radi, no stojimo čvrsto na zemlji

Nakon razočaravajuće prošle sezone, klub iz koprivničkog predgrađa odlučio je vratiti se u vrh, prije svega, Druge županijske lige. Dovedena su brojna pojačanja, a najzvučnije svakako je napadač Mark Bartolić, koji je ujedno preuzeo i trenersku ulogu.

Mark Bartolić // Foto: NK Omladinac Herešin Facebook
Mark Bartolić // Foto: NK Omladinac Herešin Facebook

Jedna od većih promjena u svijetu županijskog nogometa, kada je u pitanju Koprivničko-križevačka županija, dogodila se u Omladincu iz Herešina, drugoligašu koji je prošlu sezonu zaključio u samom dnu ljestvice.

U klub se vratio poznati napadač Mark Bartolić, koji je nekoliko prethodnih sezona odradio u Tehničaru iz Cvetkovca, preuzevši ujedno i ulogu trenera.

– Pošto mi je ovo prvi puta da vodim seniore, mogu reći da sam u fazi gdje učimo jedni od drugih, ja od njih i njihovih predstava, a oni od mene i mojih ideja sistema i sustava igre. Sve u svemu, mislim da je za sad to dobro – kaže Bartolić.

A da je dobro potvrđuje i osvajanje Memorijalnog turnira na svom terenu koji se svake godine održava u čast sjećanja na bivše igrače NK Omladinca, poginule branitelje Domovinskog rata Darka Ozmeca, Josipa Jurenca i Siniše Crljenice, te prerano preminule igrače i članove uprave. Kako kaže novi klupski trener, njegovi igrači naslov su uzeli po prvi puta nakon desetak godina, a u finalnoj utakmici i sam se upisao u strijelce.

Nogometaši Omladinca // Foto: Mario Perlok
Nogometaši Omladinca // Foto: Mario Perlok

– Pratimo jedni druge i odlično se radi na treninzima, tako da, ako budemo još više radili, zalagali se i borili, mislim da možemo još dosta, jer prostor za napredak je ogroman. To su sve redom dečki od dvadesetak godina, neki i mlađi – optimističan je Bartolić.

Iako je tek prvi puta zaplovio u trenerske vode, svjestan je kako ga pravi izazovi tek očekuju, a skroman je i kada su u pitanju klupske ambicije.

– Naše ambicije su da samo čvrsto na zemlji, da gledamo sebe, da se maksimalno trudimo, zalažemo i da idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo na kraju zbrajati što smo postigli – kaže trener i napadač Omladinca iz Herešina.

Ne propustite: