NOVO POJAČANJE U redove Varteksa iz Osijeka stigao Amerikanac bosanskog porijekla

Sastavu trenera Jukića pridružio se Tony Zajimović koji, kako stoji na stranicama varaždinskog kluba, voli igrati na poziciji zadnjeg ili centralnog veznog zbog pregleda terena, a kao nogometnog uzora naveo je Stevena Gerrarda.

Foto: NK Varteks, Varaždin Facebook
Foto: NK Varteks, Varaždin Facebook

Nogometni klub Varteks pred početak Treće HNL Istok u svoje redove doveo je novo pojačanje.

Riječ je o nogometašu iz Sjedinjenih Američkih Država, inače bosanskog porijekla, Tonyju Zajimoviću.

– Počeo sam kadetsku karijeru u Jacksonville Youth Soccer Clubu na Floridi. Sa 16 sam godina prešao u juniore u Florida Elite Soccer Academy. Tu sam ostao do U18. Poslije toga, odlučio sam isprobati svoje znanje kod nas. Bio sam u Bosni 2017. godine na nekoliko proba, u FK Olimpiku i FK Velezu, a zbog osobnih razloga odlučio sam vratiti se na Floridu – izjavio je Zajimović za klupske stranice.

Tijekom trajanja zimskog prijelaznog roka odlučio je okušati se u hrvatskim ligama, završivši u konačnici u NK Osijeku.

– U dogovoru s Danijelom Pavlovićem i Ivicom Šimuncem, odluka je pala na Hrvatsku. Bio sam u Osijeku na probi i bio sam pozitivno iznenađen profesionalizmom Osijeka i svim trenerima, kao i pomoćnim osobljem. Gostoprimstvo koje se ne zaboravlja – objasnio je Zajimović koji se zbog velikog broja igrača u slavonskom klubu odlučio doći u Varteks.

– Što se tiše suigrača, dečki su super. Treninzi su kvalitetni i pristup treninzima je na visokom nivou. Trener Jukić se svakako pobrinuo za to. Ovom prilikom želim zahvaliti suigračima na prihvaćanju u momčad, a treneru Jukiću na ukazanom povjerenju – dodao je on.

Kako stoji na stranicama varaždinskog kluba, Zajimović voli igrati na poziciji zadnjeg ili centralnog veznog zbog pregleda terena, a kao nogometnog uzora naveo je Stevena Gerrarda, bivšeg igrača engleskog velikana Liverpoola.

– Moja budućnost u Varteksu ovisi o meni i onome što moram pokazati na terenu kao mladi nogometaš. Uz stručnu pomoć trenera Jukića i uz suradnju suigrača, mislim da će sve biti u redu. Moj cilj je da dam sve od sebe na terenu i prvenstveno da zadovoljim publiku, za koju sam čuo da je fantastična. Svoj prvi gol ću posvetiti njima. Možda je prerano pričati o budućnosti, volim se fokusirati na današnjicu, a to je Varteks i publika koja nas prati. Puno hvala što klubu što mi je omogućio da dođem u Varaždin – zaključio je Zajimović.