NOVO PRIZNANJE Podravki nagrada SJAJ za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivosti tvrtke

Među velikim brojem projekata društvene odgovornosti Podravke ističe se projekt Lino višebojac, koji već 12 godina okuplja djecu školske dobi te ih kroz druženje i sportska natjecanja potiče na zdrave navike i aktivno bavljenje sportom. Kao primjer brige za zajednicu djeluje i Udruga volontera Podravke PULS, za koju je Podravka prošle godine nagrađena Posebnom nagradom za ljudska prava. PULS danas broji 138 članova, uključujući i članove Uprave Podravke. Podravkini volonteri, od 2015. do danas, realizirali su više od 30 humanitarnih inicijativa namijenjenih potrebitima u zajednici", istaknuli su iz koprivničke kompanije.

Grupna fotografija dobitnika nagrade SJAJ // Foto: Podravka
Grupna fotografija dobitnika nagrade SJAJ // Foto: Podravka

Koprivnička Podravka primila je još jedno veliko priznanje.

Riječ je o nagradi SJAJ, a dodjeljuje se tvrtkama koje se posebno ističu u komunikaciji društvene odgovornosti, kako na internetskim stranicama, tako i u drugim digitalnim medijima kompanije.

Za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivosti tvrtke dodjeljuju je DOBRA HRVATSKA – Poslovna inicijativa za afirmaciju društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja pri M.E.P. te Hrvatska udruga poslodavaca.

– Podravka je puno više od vrijednih brandova i vrhunskih proizvoda. U svojoj 70 godina dugoj povijesti, uvijek je bila odgovoran poslodavac i član zajednice u kojoj posluje, a promicanje korporativne društvene odgovornosti upravo je jedno od najvažnijih načela kompanije. Brojnim inicijativama podupiremo različite segmente društva i gotovo da ne postoji ni jedno područje u kojem nismo djelovali u skladu s društvenom odgovornosti, prije svega vodeći brigu o održivom razvoju te brojnim projektima zdravstvenog, edukativnog, sportskog, kulturnog i humanitarnog karaktera. Kroz komunikacijske aktivnosti doprinosimo osvješćivanju javnosti o važnosti i ulozi DOP-a u poslovanju, a ova nas nagrada motivira da i onim aktivnostima koje dosada nismo dovoljno isticali, upravo kroz komunikaciju damo dodanu vrijednost – istaknula je Marinka Akrap, direktorica korporativnog marketinga i komunikacija Podravke, koja je preuzela nagradu u prostorima Hrvatske udruge poslodavaca.

Među velikim brojem projekata društvene odgovornosti Podravke ističe se projekt Lino višebojac, koji već 12 godina okuplja djecu školske dobi te ih kroz druženje i sportska natjecanja potiče na zdrave navike i aktivno bavljenje sportom. Kao primjer brige za zajednicu djeluje i Udruga volontera Podravke PULS, za koju je Podravka prošle godine nagrađena Posebnom nagradom za ljudska prava. PULS danas broji 138 članova, uključujući i članove Uprave Podravke. Podravkini volonteri, od 2015. do danas, realizirali su više od 30 humanitarnih inicijativa namijenjenih potrebitima u zajednici”, istaknuli su iz koprivničke kompanije.

_________________________________________________________________________

Nagrada SJAJ dodjeljuje se za sveukupnu vidljivost, upečatljivost prezentacije DOP aktivnosti te dojmljivost internetske stranice poduzeća kada je riječ o komuniciranju društvene odgovornosti i održivosti, odnosno vidljivosti praksi DOP-a u službenom digitalnom mediju, kao i dodatnim portalima poduzeća namijenjenih ovoj svrsi. Glavni kriteriji koji su ovom prilikom uzeti u obzir od istraživačkog tima i Odbora su vidljivost DOP-a i održivosti na internetskoj stranici, preglednost sadržaja, bogatstvo i raznovrsnost sadržaja, učestalost novih objava, kao i korištenje inovativnih alata pri prezentaciji aktivnosti društvene odgovornosti. Cilj istraživanja i nagrade SJAJ, koju je Podravka osvojila među više od 200 promatranih poduzeća, je potaknuti tvrtke na izražajnije izlaganje DOP aktivnosti te osvješćivanje šire javnosti o neminovnosti DOP-a i održivog razvoja.