NOVO VELIKO POJAČANJE CVETKOVČANA Vratar Damjan Kurtanjek iz Slavena Belupa prešao u Tehničar

Cvetkovec? Igra slučaja. Dobio sam neočekivani poziv, privukla me dobra ekipa i to što će igrati u Trećoj HNL Sjever. Poznajem dosta igrača. Cijeli projekt mi se jako sviđa. Meni je najbitnije da branim - rekao je Damjan, inače iz prigorskog mjesta Miholca

Damjan Kurtanjek // Foto: NK Slaven Belupo

Tehničar iz Cvetkovca za premijernu sezonu u Trećoj HNL Sjever doveo je još jedno veliko pojačanje, i to na vratarskoj poziciji.

Riječ je o Damjanu Kurtanjeku, 20-godišnjaku, koji dolazi iz koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa.

– Raskinuli smo ugovor prije nekoliko dana. Nismo se uspjeli dogovoriti, nismo imali iste vizije. No, puno sam postigao u Slavenu, puno mi je klub dao, i neizmjerno sam im na tome zahvalan. Cvetkovec? Igra slučaja. Dobio sam neočekivani poziv, privukla me dobra ekipa i to što će igrati u Trećoj HNL Sjever. Poznajem dosta igrača. Cijeli projekt mi se jako sviđa. Meni je najbitnije da branim – rekao je Damjan, inače iz prigorskog mjesta Miholca, ali trenutačno živi u Koprivnici.

Nogometni put započeo je s nekih sedam godina u Križevcima, ali kao igrač. U mlađim pionirima prvi put je stao na gol i više se nije “skidao”.

– Nije bilo golmana, a ja sam imao volju i jako dobro mi je krenulo – otkrio je Damjan.

Njegov potencijal ubrzo su prepoznali u Slavenovoj školi nogometa gdje je od 8. razreda osnovne škole, a prošao je i sve kadetske i juniorske selekcije.

Polusezonu je proveo potom u trećeligašu Koprivnici, a posljednjih godinu i pol bio je u prvoj momčadi Slavena.

U travnju prošle godine upisao je i svih 90 minuta protiv Cibalije u Vinkovcima. Farmaceuti su pobijedili s 3:1 i prekinuli tada niz od tri utakmice bez pobjede.

Uglavnom je bio treći golman, jedno vrijeme i drugi, ali pravu priliku nije dobio i odlučio se za promjenu sredine.

Ne propustite: