Obilježen Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Tim povodom ispred koprivničke tržnice članovi Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije jutros su dijelili građanima promotivne materijale. S njima su bili i djelatnici Županije, kao i gimnazijalci.

Foto: Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije
Foto: Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije

Međunarodni je dan borbe protiv korupcije. Tim povodom ispred koprivničke tržnice članovi Antikorupcijskog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije jutros su dijelili građanima promotivne materijale. S njima su bili i djelatnici Županije, kao i gimnazijalci.

Iako je bilo jako hladno, građani su svako malo zastali kraj štanda i sa zanimanjem se upoznali s tim što uopće je korupcija i kako se protiv nje boriti.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije Antikorupcijsko povjerenstvo će u ponedjeljak, 12. prosinca, održati svečano uručivanje nagrada i zahvalnica najboljim učenicima koprivničko-križevačkih osnovnih i srednjih škola za sudjelovanje na kreativnom natječaju “Moja Županija bez korupcije”.

U sklopu tog programa, moći će se razgledati i izložba nagrađenih radova učenika.

Riječ je o kreativnom natječaju koji se provodi s ciljem podizanje svijesti o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju. Natječaj se sastojao od tri kategorije od čega se nagrađivao literarni rad, likovni ili video uradak te najkreativniji rad, a na natječaj su se mogli prijaviti svi učenici osnovnih i srednjih škola s područja Koprivničko-križevačke županije.

Svečano uručivanje nagrada i zahvalnica održat će se u Knjižnici i čitaonici Fran Galović u Koprivnici (stručno-znanstveni odjel na drugom katu) s početkom u 19 sati.

Foto: Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije
Ne propustite: