OBNOVLJENA DVORANA ‘DOMOLJUB’ Na svečanom otvorenju nastupaju Splitski virtuozi

Svi navedeni programi besplatni su za građane, uz obavezne ulaznice koje možete podići radnim danom od 13 do 17 sati u Domoljubu od ponedjeljka, 14. listopada.

Foto: Grad Koprivnica

Dvorana “Domoljub” će u četvrtak, 17. listopada, nakon opsežne sanacije i obnove ponovo otvoriti svoja vrata za sve ljubitelje kulturnih programa.

Naime, u siječnju ove godine završeni su radovi na stabilizaciji i ojačanju temeljnog tla zgrade, u veljači radovi na sanaciji vanjskog vodovoda i kanalizacije, a zatim su se radovi premjestili u unutrašnjost dvorane.

Nakon detaljne analize stanja dvorane i utvrđivanja koje je radove potrebno učiniti kako bi dvorana bila sačuvana za generacije koje dolaze, ali i sigurna za korištenje, krenulo se s radovima na sanaciji pukotina na zidovima, sanacijom nadvoja nad pozornicom, s radovima na hidroizolaciji zidova, soboslikarskim radovima te obnovom rasvjetnih tijela.

Stolci su tapecirani, a izrađeni su i novi kazališni zastori, koji dvorani daju dodatnu eleganciju. Saniralo se i uredilo i dvorišno pročelje. Ukupna vrijednost svih navedenih radova je gotovo 1.100.000 kuna, a troškovi su u potpunosti pokriveni sredstvima Grada Koprivnice te sredstvima Učilišta.

Otvorenje obnovljene dvorane bit će s početkom u 19 sati, uz koncert Splitskih virtuoza. Koncert se održava uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Proslava otvorenja nastavlja se u petak, u 18 sati predstavom za djecu “Vuk i sedam kozlića” Lutkarske scene Ivana Brlić Mažuranić.

U nedjelju, u 19.30 sati na rasporedu je predstava UO Tragači i kazališta KNAP “Nora-trenutak pobune”.

Svi navedeni programi besplatni su za građane, uz obavezne ulaznice koje možete podići radnim danom od 13 do 17 sati u Domoljubu od ponedjeljka, 14. listopada, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Ne propustite: