OBRAZOVANJE Međimurska zaklada potiče izvrsnost kod uspješnih srednjoškolaca i studenata

Od 2013. godine Međimurska zaklada za obrazovanje "Dr. Vinko Žganec" dodijelila je 260 tisuća kuna potpora u obrazovanju za 268 mladih.

Foto: Međimurska županija

Od 2013. godine, od kada djeluje, Međimurska zaklada za obrazovanje “Dr. Vinko Žganec”, dodijelila je ukupno 260 tisuća kuna potpore temeljem rezultata ostvarenih u školovanju te izvrsnosti i uspješnosti mladih. Riječ je o 268 srednjoškolaca i studenata koji su kroz Zakladu obuhvaćeni ovakvim vidom ulaganja u sustav obrazovanja. Prve godine djelovanja Zaklade krenulo se sa svega 27 potpora, da bi danas ta brojka narasla na 101, uz čak 115 pristiglih prijava na natječaj.

– Svaka financijska potpora iznimno je vrijedna u fazi obrazovanja na doktorskim studijima. U mojem slučaju potpora je zapravo već i utrošena na terensko istraživanje za potrebe izrade doktorata kojeg privodim kraju. Na taj način zapravo Zaklada, Međimurska županija i Međimursko veleučilište na kojem radim, zajedničkim snagama utječu na razvoj cijelog područja, ulaganja u obrazovanje, a u skladu s potrebama gospodarstva – istaknula je Ivana Bujan, koja je potporu dobila za doktorski studij na Ekonomskom fakultetu u Rijeci.

– Hvala na potpori, ali i prilici da se mogu obratiti u ime svih srednjoškolaca, dobitnika ovogodišnje potpore za obrazovanje. Vjerujem kako u ime svih mogu reći da nam je svaka podrška lokalne zajednice neophodna, da je pravi poticaj za nove rezultate i da nam olakšava osim samog školovanja i neke druge ključne životne trenutke. Kako sam ja jedna od tri sestre, tu su još Marta i Ivona, a sve zajedno s dobivenim sredstvima sada možemo lakše planirati svoj odlazak na izvan terensku nastavu, a sestra Marta čak i maturalno putovanje – zahvalila se na dobivenoj potpori od ukupno 1500 kuna, učenica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Leona Pongrac.

Za ukupno 101 potporu ove je godine kroz Zakladu osigurano i isplaćeno oko 54 tisuće kuna. Iz Međimurske županije poručuju kako su iznimno ponosni na posao koji rade, tim više jer je Zaklada “Dr. Vinko Žganec” jedina takve vrste u Hrvatskoj.

Ne propustite: