OČEKUJE SE REKORDNA BROJKA POSJETITELJA Muzej Grada Đurđevca podnio polugodišnje izvješće

Ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel istaknula je kako je u 2019. godini postignut veliki porast posjeta i prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Na sjednici đurđevačkog Gradskog vijeća vijećnici su jednoglasno prihvatili polugodišnje izvješće Muzeja Grada Đurđevca.

Ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel istaknula je kako je u 2019. godini postignut veliki porast posjeta i prihoda u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Sudeći prema dosadašnjem broju posjetitelja te grupama koje imamo u najavi za iduće mjesece, za očekivati je kako ćemo premašiti brojku od 16.500 posjetitelja, što bi bila nova rekordna posjećenost našeg muzeja na godišnjoj razini. U 2019. godinu, zakoračili smo s velikom inozemnom izložbom Marca Chagalla: Biblija i Stvaranje. Izložba u Noći muzeja, pod nazivom Od kamena do ekrana, održana je u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti iz Zagreba, zahvaljujući već višegodišnjoj suradnji u koju su uključeni i studenti”, izjavila je ravnateljica đurđevačkog Muzeja.

Uz navedeno, Muzej predstavlja i domaće umjetnike, pa je tako upriličena i izložba članova udruge Peski–art iz Đurđevca. Međunarodna suradnja, osim organizacije velikih izložbenih projekata, uspostavljena je i u organizaciji ostalih – suradnja s Gradom Szigetvárom povodom Međunarodnog dana muzeja pod nazivom Putevima Zrinskih i Sulejmana, a kroz ljeto još uvijek tekuća, izložba Izbor inozemnih djela iz Donacije Ivana Lackovića Croate koju čine djela 58 autora iz 31 zemlje.

Muzej Grada Đurđevca u suradnji s Turističkom zajednicom, Gradom Đurđevcom, Dječjim vrtićem Maslačak i Gradskom knjižnicom redovito organizira radionice, izložbe, kulturne i zabavne sadržaje u prostorijama muzeja kojih je do sada održano 12.

Posjetitelji otvorenjem Interpretacijskog centra mogu tijekom cijele godine doživjeti priču o Legendi i upoznati njezine likove.

Kroz rad suvenirnice, Muzej ostvaruje suradnju s udrugama i pojedincima koji ma je omogućena prodaja vlastitih suvenira, kojih sada već ima oko 180.

“Muzej je kroz medijsku prisutnost putem gostovanja u emisijama za kulturu, informativnim i mozaičnim na televiziji i radiju, objavama u medijskim člancima na nacionalnoj razini polučio interes medija, a samim tim i veći broj posjetitelja. Zahvaljujući velikim inozemnim projektima Picassa, Chagalla, ove godine Dalija, podršci Grada Đurđevca i naših sponzora, Muzej Grada Đurđevca postao je prepoznatljiva kulturno-turistička točka u Republici Hrvatskoj, gdje posjetitelji već unaprijed pitaju za buduće planove i izložbene projekte”, istaknula je ravnateljica Muzeja Edita Janković Hapavel.

“Želim naglasiti da naš muzej radi gotovo sve dane u godini, subotama i nedjeljama kroz cijeli dan, osobito u vrijeme održavanja velikih izložbi, jer uspjeh može biti zagarantiran ako ste stalno prisutni u javnosti, na pristojan, nenametljiv, ali privlačan način, uvijek na usluzi posjetiteljima. Polučili smo uz podršku Grada Đurđevca sjajne rezultate, na što smo iznimno ponosni”, zaključila je ravnateljica Edita Janković Hapavel, a stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: