OD PONOĆI Nikad strože mjere: zatvaraju se kafići, frizerski saloni, zabranjuju se vjerska okupljanja, sportska natjecanja…

Otkazuju se svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijekopotrebne za funkcioniranje društvene zajednice.

Nacionalni stožer civilne zaštite // Foto: Vlada RH

Nacionalni Stožer civilne zaštite objavio je na konferenciji za medije u srijedu u 18 sati kako su zabilježili novih šest zaraženih koronavirusom.

Sada ih je u Hrvatskoj ukupno 87, a među zaraženim je još jedan liječnik.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je da s novim ovlastima Stožer civilne zaštite donosi odluku da od četvrtka na snagu stupi set mjera koje su usmjerene prema strožem socijalnom distanciranju.

Priprema se odluka kojom će se otkazati svi javni događaji i okupljanja, obustavit će se rad za sve uslužne djelatnosti koje nisu prijekopotrebne za funkcioniranje društvene zajednice. Zatvorit će se i sve trgovine, osim prehrambenim proizvodima i ljekarne, pišu 24sata.

Zatvorit će se tako kafići, restorani, teretane, frizerski saloni, studiji za pedikuru, masažu, zabranjuju se sva sportska natjecanja, vjerska okupljanja…

– Poslodavci su dužni organizirati rad od kuće te otkazati službena putovanja van države – rekao je Božinović.

Ne propustite: