ODLAZAK IZ RK PODRAVKE VEGETE Mlada slovenska reprezentativka od ljeta u francuskom velikanu

U Podravku Vegetu došla je u ljeti prošle godine i potpisala ugovor na godinu dana.

Vanjska igračica Tjaša Stanko (22) od ljeta više neće nositi dres koprivničke Podravke Vegete već će karijeru nastaviti u francuskom prvaku Metzu.

Mlada slovenska reprezentativka puno je odličnih utakmica odigrala ove sezone za ekipu Zlatka Saračevića i u Ligi prvakinja i u Kupu EHF-a, ali odlučila se za nove izazove.

Tjaša je nedavno na Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene u Japanu bila i treći strijelac sa 62 pogotka.

Podravkašice su se ove sezone dvaput srele s Francuskinjama u Ligi prvakinja i Metz je slavio u obje utakmice, a Tjaša je postigla ukupno 10 pogodaka.

Sigurno da će Tjaša u idućoj sezoni nedostajati koprivničkoj ekipi, ali doznajemo da uprava kluba intenzivno radi na novim pojačanjima.

_________________________________________________________________________

Tjaša Stanko je rođena u Mariboru 5. studenog 1997. godine, a svoju je rukometnu karijeru započela u RK Zagorju gdje je bila od 2014. do 2017. godine. Nakon toga je postala važna karika iskusne slovenske ekipe s dugom tradicijom, Krim Mercatora.

S ljubljanskom je ekipom osvojila tri naslova u slovenskom Kupu i prvenstvu. U 2018. godine okrunjena je i titulom najbolje mlade igračice Lige prvakinja.

U Podravku Vegetu došla je u ljeti prošle godine i potpisala ugovor na godinu dana.

Ne propustite: