ODLAZAK MINISTRA DRŽAVNE IMOVINE Nakon Kuščevića, ostavku u Vladi dao i Goran Marić. Tko je sljedeći?

Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj - rekao je Goran Marić...

Foto: Ivana Habijan

Ministar državne imovine Goran Marić obratio se javnosti nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom, donosi večernji.hr.

Rekao je da mu je ovo zadnji ugovor koji će potpisati. Na pitanje novinara znači li to da daje ostavku kazao je da je razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem i podnio neopozivu ostavku te zatražio povratak u Sabor.

– Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj – rekao je on.

Ministar Oleg Butković rekao je kako nije znao za odluku ministra Marića.

– Čuli ste njegove razloge – rekao je Butković.

Podsjetimo, nakon niza medijskih napisa o sumnjivim poslovima s nekretninama ministra državne imovine Gorana Marića u cijelu se priču uključio USKOK.

Prošlog tjedna još jedan ministar Plenkovićeve vlade, Lovro Kuščević, podnio je ostavku nakon što je otkriven niz afera koje se vežu uz prenamjene zemljišta i sumnjive malverzacije s parcelama na Braču u koje su uključene i offshore tvrtke s Malte koje su najviše profitirale u cijeloj priči, piše 100posto.hr.

Plenković se, dodaju, planira riješiti i ministrice fondova EU Gabrijele Žalac i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, koji također iza sebe još uvijek vuku repove afera u kojima su se našli u zadnjih nekoliko mjeseci.

Dosad je ukupno četvero ministara u Plenkovićevoj Vladi dalo ostavke. Prije Kuščevića i Marića to je učinila bivša ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić nakon krize u Agrokoru, afere Hotmail koja je otkrila prepisku tzv. grupe “Borg”, ekipe pravnih i financijskih stručnjaka koja je sudjelovala u izradi lex Agrokora i na tom poslu digla pola milijarde kuna.

Ostavku u Plenkovićevoj vladi dao je i Davor Ivo Stier na poziciji ministra vanjskih i europskih poslova. Upućeni član HDZ-a ispričao je tada za Jutarnji list kako je Stier u stranci izjavio kako “nije spreman biti u Vladi u kojoj je HNS” te da se zbog toga odlučio na uzmak.

Ne propustite: