ODLIČAN USPJEH Hrvači i hrvačice Podravke osvojili tri zlatne, jednu srebrnu i dvije brončane medalje

U Konkurenciji 353 natjecatelja, odnosno 44 kluba iz osam država - Makedonije, Italije, Poljske, Srbije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, ekipu Podravke pod vodstvom trenera Saše Šprema i Luka Mihalca predstavljalo je 11 natjecatelja, odnosno dvije hrvačice i devet hrvača.

Fotografiju ustupio Vedran Blažeković

Proteklog vikenda u Zagrebu, u dvorani Sutinska vrela i u organizaciji hrvačkog kluba Herkul održan je drugi po redu Međunarodni hrvački turnir “Herkul OPEN”.

U Konkurenciji 353 natjecatelja, odnosno 44 kluba iz osam država – Makedonije, Italije, Poljske, Srbije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, ekipu Podravke pod vodstvom trenera Saše Šprema i Luka Mihalca predstavljalo je 11 natjecatelja, odnosno dvije hrvačice i devet hrvača.

Obje djevojčice koje su nastupile na turniru osvojile su zlatna odličja.

Lana Nogić zabilježila je tri sjajne pobjede i to nad reprezentativkom Vilk, predstavnicom iz Italije i iz Slatine te je suvremeno do prvog mjesta došla u kategoriji do 54 kilograma.

Prva, ali u kategoriji do 39 kilograma bila je i Jelena Mijatović kojoj su za osvajanje prvog mjesta u kategoriji trebale dvije pobjede.

Među hrvačima prvi bio je Ivan Čordaš u kategoriji do 65 kilograma.

Srebrnu medalju u kategoriji do 40 kilograma osvojio je Ivan Benko, dok su treći bili Josip Benko u kategoriji do 68 kilograma i Karlo Mijatović u kategoriji do 75 kilograma.

Nadomak medalje odnosno četvrta mjesta osvojili su Patrik Raknić u kategoriji do 53 kilograma te Alen Nogić nastupom u kategoriji do 71 kilogram.

Za Podravku još su nastupili Nikola Golubović Matan u kategoriji do 30 kilograma, Ivan Adžaga do 57 kilograma i Ali Ustundag u kategoriji do 36 kilograma koji su ovog puta ostali bez plasmana.

Što se tiče ekipnog plasmana, prvo mjesto osvojila je ženska reprezentacija Hrvatske, dok je ekipa Podravke sa sedam medalja i u konkurenciji 44 kluba zauzela solidno 11. mjesto.

Idućeg vikenda sedmeročlana ekipa Podravke odlazi u Pulu gdje je na rasporedu II. Međunarodni hrvački turnir “Arena OPEN” za uzraste mlađih djevojčica i dječaka.

Ne propustite: