ODLIČAN USPJEH Koprivničke učenice dobile su nagrade za svoje radove

U sklopu obilježavanja Dana Europe za nagrađene učenike i njihove mentore priređena je svečanost uručenja nagrada.

Fotografiju ustupila Vesna Mlinarić

Međunarodno i nacionalno natjecanje za učenike i mladež Europa u školi na razini Republike Hrvatske, organizirali su po 25. puta Europski dom i Europski pokret Hrvatska, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Koprivničke učenice za svoj su rad dobile priznanje. U sklopu obilježavanja Dana Europe za nagrađene učenike i njihove mentore priređena je svečanost uručenja nagrada.

Svečanost se je održala u četvrtak u Europskom domu u Zagrebu.

Svečanosti je prisustvovala i učenica 1. c razreda Osnovne škole “Braća Radić” Koprivnica, Zana Čičin-Mašansker zajedno sa svojom učiteljicom i mentoricom Vesnom Mlinarić.

Zana je za svoj likovni rad osvojila sjajno peto mjesto, a tema za likovne radove bila je “Životinjski parlament”.

Učenica 6. razreda Osnovne škole “Đuro Ester” Koprivnica, Alegra Hammoud nagrađena je za svoj literarni rad “Leteći auto na nebu iznad Europe”. Alegra je osvojila 10. mjesto, a njezina mentorica je Sanja Kapusta.

Učenike i njihove mentore je pozdravio Momir Karin, pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Katarina Milković, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje – Grad Zagreb i Ante Žužul, predsjednik nadzornog odbora Školske knjige i Nataša Owens, predsjednica Europskog doma Zagreb i Europskog pokreta Hrvatske.

Fotografiju ustupila Vesna Mlinarić
Ne propustite: