ODLIČAN USPJEH Učenici OŠ Andrije Palmovića iz Rasinje osvojili treće mjesto na natjecanju Crvenog križa

Na natjecanju su sudjelovali učenici 8. a razreda - Lana Balaško, Dunja Bodin, Lea Car, Lorena Golubić, Antoaneta Krvar i Nick Vidović, a njihova mentorica bila je profesorica kroatistike i južnoslavenskih filologija, Višnja Sesvečan.

Učenici OŠ Andrije Palmovića s mentoricom Višnjom Sesvečan na natjecanju // Foto: Općina Rasinja

Osnovna škola Andrije Palmovića iz Rasinje itekako ima razloga biti ponosna. Ekipa Humanitarno-zdravstvene grupe osvojila je, naime, treće mjesto na natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa u kategoriji podmlatka.

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica organiziralo je već 18. natjecanje ovakvog tipa.  Natjecanje se održalo u Osnovnoj školi u Sokolovcu, a sudjelovalo je ukupno 11 ekipa podmlatka i mladih.

Natjecatelji su pokazali iznimno znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i pružanju prve pomoći.

Na natjecanju su sudjelovali učenici 8. a razreda – Lana Balaško, Dunja Bodin, Lea Car, Lorena Golubić, Antoaneta Krvar i Nick Vidović, a njihova mentorica bila je profesorica kroatistike i južnoslavenskih filologija, Višnja Sesvečan.

Foto: Općina Rasinja

Ne propustite: