ODLIČNO PRIZNANJE Evo koja je županija sa sjevera Hrvatske dobila priznanje za najtransparentniji proračun

Kontinuitet visoke transparentnosti u najsjevernijoj hrvatskoj županiji održava se već nekoliko godina.

Ilustracija // Izvor fotografije: Međimurska županija // Interaktivna karta koja pokazuje stanje transparentnosti u svim županijama, gradovima i općinama.

Prema podacima o proračunskoj transparentnosti svih 576 hrvatskih lokalnih jedinica u razdoblju od početka studenog 2018. do kraja ožujka 2019. godine koje je objavio Institut za javne financije, Međimurska županija svrstana je u skupinu najtransparentnijih županija.

Kontinuitet visoke transparentnosti u najsjevernijoj hrvatskoj županiji održava se već nekoliko godina. Uspješna je bila inovacija u planiranju Proračuna Međimurske županije za 2018. godinu, kad su građani s više od 80 prijedloga sudjelovali u njegovu kreiranju.

Visoku ocjenu, peticu za transparentnost uz Međimursku županiju dobio je i grad Prelog te općine Belica, Dekanovec, Gornji Mihaljevec, Mala Subotica, Kotoriba, Pribislavec, Strahoninec, Orehovica, Selnica, Sveta Marija, Štrigova, Sveti Juraj na Bregu i Sveti Martin na Muri.

Kako bi dobiveni rezultati bili što dostupniji i pregledniji, Institut za javne financije je objavio interaktivnu kartu koja prikazuje stanje u svim županijama, gradovima i općinama. Detaljna analiza istraživanja objavljena je u newsletteru Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2018. – ožujak 2019., stoji na internetskim stranicama Međimurske županije.

Ne propustite: