ODLUKA JE PALA Mršić je postao bivši, Pucar novi šef Podravke

Odlučili su to članovi Nadzornog odbora nakon dva dana vijećanja.

Marin Pucar // Foto: flickr.com
Marin Pucar // Foto: flickr.com

Odluka je pala! Marin Pucar novi je predsjednik Uprave Podravke.

Odlučili su to članovi Nadzornog odbora nakon dva dana vijećanja.

Poznata su i imena članova Uprave. Svoje dosadašnje uloge obnašat će Hrvoje Kolarić i Iva Brajević, koju će 1. svibnja zamijeniti Davor Doko, član Uprave AZ Mirovinskog fonda, a nova članica je Ljiljana Šapina, inače članica HDZ-a Novigrada Podravskog.

Mandat novoizabranom predsjedniku Uprave, kao i njenim članovima, traje od sutra, 24. veljače, do 31. listopada 2018. godine.

Sastanak je počeo jučer, oko 16 sati i trajao je šest sati. I to na tajnoj lokaciji, u Zagrebu.

Na listi za čelno mjesto Uprave bila su dva imena – Marin Pucar i Gordan Kolak.

Članovi NO nisu se mogli usuglasiti koji bi od njih dvojice bio najbolji kandidat za ovu važnu funkciju. No, nisu našli ni zajednički jezik oko odabira članova Uprave, točnije oko dva.

Jedini rezultat jučerašnjeg sastanka bio je odabir jednog člana Uprave.

Točnije, odlučeno je da Davor Doko, član Uprave AZ Mirovinskog fonda zamijeni dosadašnju članicu Uprave Ivu Brajević.

Zbog toga je maratonski sastanak bio prekinut i zakazan za danas, opet na tajnoj lokaciji u Zagrebu. Iako je trebao početi oko 12.30, naglo je došlo do promjene početka sastanka koji je bio pomaknut na 15 sati… S obzirom na to da vremena za ‘navlačenja’ više nije bilo jer mandat Mršiću ističe u ponoć, moralo se reagirati i izabrati novo vodstvo kompanije.

Inače, Marin Pucar je bivši član HSS-a, a do rujna prošle godine radio je kao direktor Zvečeva. Ostavku je navodno dao zato što se želio posvetiti doktorskom studiju. Spomenimo i to da je bio član Uprave Podravke, i to u vrijeme afere Spice.

Ne propustite: