ODRŽANA DEBATA Pogledajte o čemu su raspravljali učenici osnovnih i srednjih škola

Tema ovogodišnje debate bila je "Kako obitelj svojim postupcima može pozitivno utjecati na klimatske promjene?", a održana je uz mentorstvo studenata Sveučilišta Sjever.

Foto: Grad Koprivnica

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, koordinacijski odbor za vođenje Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” održali su u srijedu, u koprivničkoj Gradskoj vijećnici debatu učenika osnovnih i srednjih škola.

Tema ovogodišnje debate bila je “Kako obitelj svojim postupcima može pozitivno utjecati na klimatske promjene?”, a održana je uz mentorstvo studenata Sveučilišta Sjever.

Osmoj po redu debati sudjelovala je i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je na početku u ime Grada Koprivnice pozdravila sve prisutne, i sudionicima poželjela pravu i argumentiranu borbu riječima.

Uz zamjenicu gradonačelnika, sudionicima debate obratila se predsjednica odbora Akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece” Đurđica Pošta i predsjednik Udruge za održivi razvoj Hrvatske Matija Hlebar.

Nakon ozbiljnog pristupa temi i iznošenja argumenata od strane afirmacijske i negacijske grupe, odlukom sudaca, pobjedu je odnijela negacijska grupa.

Svi sudionici su za sudjelovanje u debati dobili zahvalnice i dvije ulaznice za kino, stoji na internetskim stranicama Grada Koprivnice.

Foto: Grad Koprivnica

 

Ne propustite: