ODRŽANA JE SVEČANOST Obilježen Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 28. obljetnica oslobođenja vojarne

Svečanost je počela u križevačkoj Gradskoj vijećnici prijemom kod križevačkog gradonačelnika Marija Rajna.

Foto: Prigorski.hr // Preuzeto s internetskih stranica Koprivničko-križevačke županije

Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 28. obljetnica oslobađanja vojarne u Križevcima obilježeni su jučer, u utorak, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Svečanosti su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren te zamjenik župana ujedno i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota.

Svečanost je počela u križevačkoj Gradskoj vijećnici prijemom kod križevačkog gradonačelnika Marija Rajna, gdje su se okupili brojni dužnosnici, ratni zapovjednici, članovi braniteljskih udruga te drugi uzvanici. Nakon toga je u župnoj crkvi sv. Ane služena sveta misa koju je predvodio velečasni Stjepan Soviček.

Uzvanici su se potom u koloni uputili prema spomen obilježju “Majka poginulog junaka” gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće, nakon čega su razgledali Spomen sobu Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”.

Središnja proslava održana je u restoranu “Vojarna“ na kojoj su okupljenima obratili župan Darko Koren, zamjenik župana i izaslanik Predsjednika Hrvatskog sabora Darko Sobota, križevački gradonačelnik Mario Rajn, pukovnik Vlado Kolić, izaslanica Predsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Nevenka Benić te izaslanik predsjednice Republike Hrvatske general pukovnik Mladen Markač.

U sklopu svečanosti dodijeljene su nagrade za najuspješnije sudionike natjecanja branitelja u pikadu i beli, a u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci je odigrana humanitarna utakmica za Udrugu Maslačak između MNK Futsal Dinamo i NK Radnik Križevci, stoji na internetskim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Ne propustite: