ODRŽANA RADIONICA U đurđevačkoj Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održana Mala akademija financija

Puno su naučili, a usvojeno znanje kreativno će pokazati u obliku stripa, fotografije, filma ili pjesme. Svoj rad poslat će komisiji koja će proglasiti najbolje.

Foto: Grad Đurđevac

U Osnovnoj školi Grgura Karlovčana održana je radionica Male akademije financija (MAFIN) u kojoj su sudjelovali učenici 5. d, 6. d i 8. c razreda.

Večernji list, u suradnji s Udrugom društva za upravljanje mirovinskim fondovima, Ekonomskim fakultetom i Ministarstvom obrazovanja, pokrenuo je Malu akademiju financija.

Na navedenom natječaju prošli su timovi: Picoki (5. d i 6. d razred s učiteljicom Davorkom Hrženjak) i Mali fizičari (8. c razred s učiteljicom Natašom Mikuš). U prvom natjecanja krugu timovi su napisali esej na temu štednje, a drugi krug je obuhvaćao održavanje radionice.

Voditeljice radionica bile su doc. dr. sc. Dajana Barbić i doc. dr. sc. Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Učenicima su ispričale nešto o povijesti novca, definirale Bitcoin i također objasnile razliku između debitnih i kreditnih kartica. Objasnile su im što je financijski cilj i kako ga postaviti, što je štednja i proračun i njime upravljati.

Istaknule su da potrošači imaju svoja prava i odgovornosti i dale im savjete kako pametno kupovati. Učenici su sa zanimanjem pratili predavanja i rado se uključivali u raspravu.

Na kraju radionice, učenici su dobili muffine i voće.

Puno su naučili, a usvojeno znanje kreativno će pokazati u obliku stripa, fotografije, filma ili pjesme. Svoj rad poslat će komisiji koja će proglasiti najbolje.

Ne propustite: